Cum se menţine în formă vedeta Antena 1, Geanina Ilieş
0Geanina Ilieş, prezentatoarea ştirilor sportive de la Antena 1, votată drept “cea mai frumoasă vedetă de televiziune în 2013”, îşi menţine tenul şi silueta impecabile având grijă să consume numai alimente sănătoase.
Pe timpul verii, şi nu numai, frumoasa brunetă îşi prepară fresh-uri de fructe şi legume bogate în antioxidanţi şi fitonutrienţi ce încetinesc procesul de îmbătrânire a organismului şi oferă tonusul de care are nevoie zi de zi.
Geanina Ilieş mărturiseşte că de mic copil a fost îndemnată de mama ei să consume fructe şi legume, atât în stare naturală cât şi sub formă de suc proaspăt.
„Mama mi-a spus că de când aveam trei ani îmi făcea fresh-uri. M-a învăţat cu fructele şi legumele proaspete într-o perioadă în care copiii beau sucuri acidulate de la dozatorul din piaţă. Şi acum mai avem storcătorul de citrice din acea perioadă, ca amintire. Aşa l-am învăţat şi pe băiatul meu, Patrick, şi mi-e mai mare dragul să văd că nu face nazuri şi că nu preferă să se ducă în schimb la fast- food”, declară vedeta de televiziune.
Sucul anti-stres
Geanina Ilieş îşi face zilnic fresh-uri din citrice, portocale, lămâi şi grepfruit, pentru că ştie foarte bine cât de benefice sunt pentru organism. „Conţin antioxidanţi şi vitamina C, bună pentru producţia colagenului.Tenul devine mai curat, radiază de sănătate. Le amestec uneori şi cu mango, ananas, banane şi chiar morcovi pentru un plus de vitamina A. Sucul de roşii este bun pentru protecţia pielii împotriva razelor ultraviolete, indicate în cazul în care mergem la plajă.Pentru revigorare şi un tonus foarte bun, în special în perioadele cu mult stres, prepar fresh-uri din sfeclă, struguri, rodii şi prune. Pentru sucuri din legume aleg de obicei urzica, spanacul, broccoli şi castraveţii.
Sunt amestecuri ciudate aparent, dar sunt deosebit de sănătoase şi te obişnuieşti, în timp scurt, cu gustul lor. Avem nevoie zilnic de un adaos de vitamine şi minerale, în limite decente, fără a exagera. Pentru că altfel, dacă mergem spre extreme, nu facem altceva decât să ne dezechilibrăm organismul”, mărturiseşte vedeta.
Una din reţetele de fresh-uri din fructe preferate de Geanina în această perioadă conţine următoarele indrediente: portocale, grapefruit, banane, mere, căpsuni, kiwi, morcovi şi rodie. La capitolul fresh-uri din legume, vedeta preferă un mix de spanac, castravete, ţelină, morcovi, la care se adaugă un măr pentru un gust şi mai bun.