Cum a ajutat-o Twitter pe o femeie care locuia pe stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie din Statele Unite care a locuit pe străzi vreme de şase ani şi-a găsit alinarea şi apoi un cămin prin intermediul reţelei de microblogging Twitter.

AnnMarie Walsh s-a îndrăgostit rapid de Twitter, deoarece îi dădea sentimentul plăcut că mai există oameni cu care să comunice, scrie mashable.com. „Puteam să dau un mesaj şi acolo era cineva care să mă asculte", spune femeia.

Contul lui Walsh a fost deschis acum doi ani şi femeia spune că Twitter-ul i-a plăcut deoarece se gândea că ar putea să o ajute cu problemele ei mentale, făcând convorbirile cu oamenii mai confortabile, măcar într-un sens digital.

Femeia de 41 de ani a ajuns să folosească Twitter-ul cu ajutorul telefonului ei sau ducându-se la biblioteca din cartierul unde „locuia". Pe contul @PadsChicago are peste 5.000 de fani care citesc mesajele ei despre cum era viaţa de om al străzii, mesajele de susţinere pentru cei care încă mai sunt acolo.

Două laptopuri şi o casă

Mesajele în care oamenii îşi arătau susţinerea şi voiau să o ajute pe femeie au curs pe contul ei. De când a deschis contul a primit două laptopuri gratis. Unii s-au oferit să-i plătească facturile la telefon sau i-au trimis carduri de transport. Un producător care pregătea un documentar despre oamenii străzii a contactat-o, iar AnnMarie Walsh a ajuns chiar să vorbească şi la Conferinţa „140 Characters", organizată de Twitter la Los Angeles în 2009.

La una din aceste conferinţe la care a ajuns să fie invitată, femeia a cunoscut un bărbat care i-a oferit o locuinţă temporară. Cu toate acestea, viaţa nu este uşoară pentru femeie. „Încă am o mentalitate de om al străzii. Nu am niciun venit", spune Walsh. În această privinţă, femeia este hotărâtă: vrea un job prin care să ajute oamenii sau unul în social media. De asemenea, prin popularitatea contului ei de Twitter, doreşte să atragă atenţia asupra condiţiilor de viaţă ale oamenilor de pe stradă şi a sindromului post-traumatic, de care spune că ar suferi.

Alte cazuri sociale de pe internet

Walsh nu este prima persoană de pe străzi care devine un fenomen viral pe internet. Ted Williams, „bărbatul cu voce de aur", a fost descoperit pe străzile din Columbus şi a primit o slujbă în radio. Video-ul de pe YouTube a strâns milioane de vizualizări. De asemenea, un bărbat din New York care trăia pe străzi a primit un telefon mobil şi un cont de Twitter pentru a documenta viaţa vagabonzilor. Prin intermediul internetului, @PutoDanny a reuşit să-şi redescopere fiica în vârstă de 11 ani.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite