VIDEO Tenorul Marius Brenciu şi dirijorul Ion Marin, în spectacol la Teatrul de operă din New York

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scenă din spectacolul „La Rondine“, la Teatrul de operă „Metropolitan“ din New York FOTO: Radio România Muzical
Scenă din spectacolul „La Rondine“, la Teatrul de operă „Metropolitan“ din New York FOTO: Radio România Muzical

Renumitul Teatru de operă „Metropolitan“ din New York aduce pe scenă, sâmbătă seara, 26 ianuarie, două nume româneşti – tenorul Marius Brenciu şi dirijorul Ion Marin -, în spectacolul „La Rodine“ de Giacomo Puccini.

Spectacolul „La Rondine” este o producţie care a avut premiera în stagiunea 2008-2009 a Operei „Metropolitan” din New York, atunci cu Angela Gheorghiu şi Roberto Alagna în rolurile principale, dar şi cu tenorul Marius Brenciu în rolul Prunier. În ianuarie 2013, „La Rondine” se reia cu alţi cântăreţi în rolurile principale (Christine Opolais şi Giuseppe Filianoti), însă cu acelaşi Marius Brenciu în distribuţie. Dirijor este Ion Marin, unul dintre „dirijorii-veterani“ ai operei new-yorkeze, având în vedere colaborarea sa de aproape 20 de ani cu acest teatru.

ion marin

„Orchestra Teatrului «Metropolitan» din New York, împreună cu Orchestra Filarmonicii din Viena, sunt cele mai bune orchestre de operă din lume, la mare, mare distanţă faţă de tot restul orchestrelor de operă. Se disting prin flexibilitate, prin paleta coloristică pe care o au, prin precizie, capacitate de concentrare. [...] De aceea sunt foarte fericit că sunt în aceste zile la MET“, a declarat dirijorul Ion Marin (foto), într-un interviu acordat pentru Radio România Muzical. 

marius brenciu mica

Tenorul Marius Brenciu, care este fratele artistului Horia Brenciu, trăieşte în prezent în Germania şi nu este prima dată când face parte din spectacolul „La Rondine“. „Mie, personal, pur şi simplu mi-a fost propusă reluarea. Deja în 2008 se ştia că această producţie va fi reluată în 2013. Mi s-au propus noile date şi am acceptat. Întotdeauna este vorba de o alegere din partea direcţiei şi a castingului, dar, trebuie să spun, o Magda, aşa cum a făcut-o Angela Gheorghiu, nu va mai putea fi văzută curând pe scena MET-ului. Avem o altă soprană, care are şi ea calităţile ei, dar Angela impresiona mult mai mult. Nu putem mânca însă tot timpul caviar, nu-i aşa?” 

Totodată, concertul de sâmbătă seara, care va începe la ora 19.50, va fi transmis în direct de posturile Radio România Muzical şi Radio România Cultural, dar şi audio-video pe site-urile www.romania-muzical.ro şi www.radioromaniacultural.ro.

Mai jos puteţi urmări o secvenţă din spectacolul „La Rondine“. 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite