VIDEO Presa franceză apreciază „Concertul“ lui Mihăileanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filmul „Concertul“, de Radu Mihăileanu, a fost nominalizat la Globurile de Cristal, distincţii acordate de presa franceză de specialitate, informează site-ul globesdecristal.fr.

Comedia dramatică a avut premiera românească la 20 noiembrie. Recent, producţia a fost nominalizată de specialiştii din Franţa la categoria „cel mai bun film", alături de peliculele „Un prophète" de Jacques Audiard, „Welcome" de Philippe Lioret, „OSS 117: Rio ne répond plus" de Michel Hazanavicius şi „A l'origine" de Xavier Giannoli.

Ceremonia de decernare a Globurilor de Cristal va avea loc la 8 februarie 2010, la Hotel Lidon din Paris. Un juriu alcătuit din jurnalişti de la publicaţii de specialitate a întocmit lista nominalizărilor, iar câştigătorii se vor stabili în urma votului a peste 8.000 de profesionişti.

Filmul lui Radu Mihăileanu, al cărui buget s-a ridicat la 21 de milioane de dolari, a fost vândut în mai 2009 societăţii Weinstein Company din SUA, pentru mai mult de un milion de dolari. „Concertul" a fost preachiziţionat în Australia (Hopscotch), Marea Britanie (Optimum), Canada (Seville), Scandinavia (Cinema Mondo) şi Japonia (Comstock).

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite