VIDEO Al Pacino, invitat de onoare al Festivalului de Film de la Toronto

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Robert Downey Jr. şi Al Pacino se numără printre actorii de prim rang de la Hollywood care vor fi prezenţi la cea de-a 39-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Toronto, ce se va desfăşura în prima jumătate a lunii septembrie.

Considerat evenimentul cinematografic care deschide sezonul premiilor Oscar, festivalul canadian va prezenta 285 de lungmetraje, dintre care 143 vor fi proiectate în premieră mondială.

Robert Downey Jr. va fi prezent la Toronto cu filmul "The Judge", de David Dobkin, care se numără printre peliculele programate să fie proiectate în seara de deschidere a festivalului. În acest lungmetraj, actorul joacă rolul unui avocat dintr-un oraş mare, care se întoarce acasă, atunci când tatăl său, cu care nu avea o relaţie prea bună, un judecător dintr-un oraş mic, interpretat de Robert Duvall, este acuzat de crimă.

Filmul "The Humbling" va fi şi el proiectat în seara de deschidere a festivalului. Adaptat după un roman de Philip Roth, acest film îl are în distribuţie pe Al Pacino, interpretul unui actor în vârstă care începe o aventură cu o femeie mult mai tânără.

Noah Baumbach, Alan Rickman şi Chris Rock se numără printre cineaştii care îşi vor prezenta cele mai recente filme ale lor, în premieră mondială, la Toronto. În filmul "While We're Young", regizat de Noah Baumbach, Ben Stiller şi Naomi Watts joacă un cuplu de vârstă mijlocie a cărui viaţă liniştită este tulburată atunci când în scenă pătrunde un cuplu mai tânăr şi aventuros.

Înfiinţat în 1976, Festivalul Internaţional de Film de la Toronto a lansat o serie de pelicule de marcă la ediţiile din ultimii ani, precum "Slumdog Millionaire" şi "The King's Speech", două producţii care au câştigat apoi premiul Oscar pentru cel mai bun film. Cea de-a 39-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Toronto se va desfăşura în perioada 4-14 septembrie.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite