Un dirijor român va conduce Orchestra Naţională a Franţei

0
0

Dirijorul român Cristian Măcelaru a fost numit la conducerea Orchestrei Naţionale a Franţei începând cu data de 1 septembrie 2021.

Nume cunoscut la nivel internaţional, Cristian Măcelaru a fost totuşi o surpriză pentru mediul artistic din Franţa, având în vedere că nu apărea pe nicio listă de favoriţii.,

Cristian Măcelaru este următorul în funcţie după Emmanuel Krivine, care a ocupat poziţia timp de patru sezoane.

Le Figaro îl citează pe directorul muzical al Radio France, Michel Orier: "a fost iubire la prima vedere toamna trecută, când a venit să conducă un program construit în cadrul festivalului de toamnă, un program foarte modern şi contemporan. În urma acestui concert, muzicienii au cerut să poată lucra din nou alături de el asupra elementelor centrale din repertoriul lor, muzica franceză şi marile piese. El a revenit în iulie pentru a lucra, între altele, la Valsul lui Ravel şi Simfonia nr. 9 de Dvorak".

Cine este Cristian Măcelaru. Actualul conducător al Orchestrei Franţei, are 39 de ani, s-a născut în Timişoara şi a studiat vioara, devenind la 19 ani cel mai tânăr concertmaestru al Orchestrei Simfonice din Miami.

Cultură


Ultimele știri
Cele mai citite