Topul celor mai importanţi 10 atleţi ai antichităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Campion olimpic antic
Campion olimpic antic

La fel ca şi omologii lor din ziua de azi, atleţii din antichitate aveau propriile metode de a atrage simpatia publicului. Datorită autoriilor antici precum Pindar, Pausanias şi Dio Chrysostom, cunoaştem şi astăzi incredibilele reuşite ale celor mai cunoscuţi atleţi victorioşi la Jocurile Olimpice din antichitate.

În ciuda faptului că sporturile şi competiţiile antice erau diferite de cele din ziua de azi, campionii antici erau văzuţi ca nişte eroi pentru oameni. Probabil, cea mai mare realizare a lor este reprezentată de faptul că numele lor au dăinuit în timp, chiar şi la 3000 de ani după moartea lor, relatează historia.ro

10.Orsippus din Megara

Orsippus din Megara a fost un atlet din Grecia antică care a câştigat cursa de stadion a celei de-a XV-a Olimpiadă din anul 720 î-Hr. El a devenit favoritul publicului , şi despre el se crede că este primul atlet care a alergat gol. Pausanias, care adesea vorbeşte despre jocurile Olimpice, spune: ,, Părerea mea este că la Olympia, el (Orsippus) lasă brăul să cadă intenţionat, realizând că un om gol aleargă mai repede decât îmbrăcat”

9. Varazdat

image

Varazdat a fost un sportiv originar din Armenia, care a căştigat proba de box în timpul celei de-a 291 Olimpiadă. Ştim despre această victorie datorită unui memorandum păstrat la muzeul Olimpci din Olympia. În Armenia antică, în familiile regale şi aristocratice, educaţia fizică a tinerilor avea un caracter disciplinar. Pe lângă exerciţiile militare, ei erau învăţaţi să înoate, să boxeze, să practice luptele şi erau antrenaţi să ridice greutăţi. Varazdat, cu pregătirea sa riguroasă, a ajuns să câştige numeroase competiţii de box ţinute în Grecia, cel mai mare succes fiind reprezentat de victoria de la Olimpiada din 383 î.Hr.

Click aici pentru a citi restul articolului pe Historia.ro

 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite