Tenorul Ştefan Pop cântă în duet cu Placido Domingo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tenorul Ştefan Pop va cânta poimâine alături de celebrul Placido Domingo într-o gală organizată în deschiderea uneia dintre cele mai importante competiţii de operă din lume, “Operalia”, la Arena di Verona, în Italia.

Gala marchează debutul prestigioasei competiţii “Operalia”, fondată de Placido Domingo în 1993. Tenorul român se numără printre câştigătorii concursului “Operalia” în 2010.

Ştefan Pop va interpreta un duet cu Placido Domingo, din opera “Les pechêurs de perles” de Georges Bizet, şi o arie solo din “La Boheme” de Giacomo Puccini.

Câştigător a numeroase competiţii importante, printre care Concursul Internaţional de Canto de la Seul (2010) şi concursul “Operalia”, Ştefan Pop şi-a început cariera internaţională în 2009, cu rolul Alfredo din "La Traviata", la Teatro dell'Opera di Roma, în celebra producţie a lui Franco Zefirelli.

A interpretat rolul principal din “L'Elisir d'amore” la Teatrul Verdi din Trieste, în 2010, şi la Opera de Stat din Hamburg, în 2011. În acelaşi an a debutat şi în rolul Elvino din “La Sonnambula” la Opera de Stat din Viena. A urcat pentru prima dată pe scena Operei din Zurich cu rolul Cassio din “Otello” de Giuseppe Verdi şi a debutat la Seul cu rolul ducelui de Mantova din “Rigoletto”. În februarie 2012, Ştefan Pop a cântat pentru prima oară pe scena Operei din Paris, în acelaşi rol al Ducelui de Mantua din “Rigoletto”. În luna aprilie a acestui an, artistul în vârstă de 26 de ani şi-a făcut debutul şi pe scena celebrului Teatru Balşoi din Moscova, în rolul Alfredo din “La Traviata” de Giuseppe Verdi.

A cântat alături de mari nume ale operei, printre care Angela Gheorghiu, Patrizia Ciofi, Mariella Devia, Edita Gruberova, Leo Nucci, José Cura, Thomas Hampson, sub conducerea muzicală a unor importanţi dirijori: Evelino Pidò, Andrea Battistoni, Daniele Gatti, Simone Young, Paolo Longo şi Luciano di Martino.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite