Singurul festival de muzică de operă şi operetă din Sibiu începe vineri în Piaţa Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dirijorul Constantin Grigore
Dirijorul Constantin Grigore

Classics for Pleasure reuneşte sub o singură baghetă artişti de talie internaţională care vor sustine spectacole pe scena din Piaţa Mare a Sibiului.

Timp de trei zile, centrul Capitalei Culturale Europene va fi cucerit de muzica de operă şi operetă. Organizat de Ellite Art Club UNESCO, festivalul Classics for Pleasure reuneşte într-o manieră impresionantă artişti de talie internaţională, pe scena din Piaţa Mare.

Primul concert al festivalului din acest an este produsul unor master-class-uri intensive susţinute de trei artişti din cadrul Operei Metropolitane din New York, Ira Siff, Liona Maurer şi Lucy Arner. În ultimele 10 zile, cei trei artişti au şcolit 12 tineri solişti de operă din trei ţări, România, Olanda şi Franţa. Cei 12 cursanţi vor susţine primului concert din festival, Voices of Romance, vineri, 16 august, sub bagheta dirijoarei Lucy Arner. „Am găsit la Sibiu studenţi foarte bine pregătiţi, profesionişti, cu voci foarte bune. Am adus cu mine studenţi de-ai mei din Amsterdam care şi-au dorit să studieze la Sibiu alături de Lucy şi Liora. Pentru toţi soliştii este foarte important să studieze alături de profesori ai uneia dintre cele mai importante opere din lume. Pentru mine a fost o experienţă excelentă, am reuşit să învăţ de la ei la fel de multe câte i-am învăţat”, a declarat Ira Siff în cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc astăzi. Toţi cei 12 solişti vor cânta în cadrul concertului Voices of Romance. Fiind mulţi, alegerea repertoriului a fost o adevărată provocare. „Am reuşit să facem un repertoriu în care va fi exclusiv muzică de operă. Pe lângă deja cunoscuta Traviata, care va încheia concertul, sibienii vor mai putea auzi arii cunoscute din Puccini, Saint-Saëns şi mulţi alţi compozitori cunoscuţi”, spune dirijorul Constantin Grigore, coordonatorul acestui proiect.

Spectacolul Voices of Romances va fi urmat de spectacolul Aventuri pe tărâmul Operei. În dimineaţa zilei de 17 august, de la ora 10, în Sala Oglinzilor a Forumului Democrat al Germanilor din România, copiii sunt invitaţi la un spectacol de operă în decor de teatru. Mezzosoprana Oana Andra, acompaniată de pian şi de invitaţii săi îi va purta pe cei mici printr-o călătorie minunată, interpretând arii foarte cunoscute, cum ar fi cea din Motanul Încălţat. În aceeaşi zi, pe scena din Piaţa mare, de la ora 20, dirijorul Constantin Grigore va conduce Orchestra Bucharest Symphonic Pops într-un periplu prin arii cunoscute din producţii cinematografice, ca Suita din Sunetul Muzicii sau prin lucrări cu mare priză la public, cum ar fi Fantoma de la Operă.

Festivalul Classics for Pleasure se încheie cu concertul susţinut de Romanian Sinfonietta Orchestra, condusă de dirijorul Horia Andreescu. Concertul din 18 august va avea un repertoriu exclusiv clasic, uvertura din Bărbierul din Sevilla, concertul pentru vioară şi orchestră de Mendelssohn sau simfonia a 8-a de Beethoven fiind doar o parte dintre operele ce au încântat atât de multe generaţii.

Biletele pentru festivalul de Operă Classics for Pleasure pot fi achiziţionate prin reţeaua Eventim sau în Piaţa Mare, în fiecare zi de festival. Preţul unui bilet pe seară este de 10 lei iar un abonament pentru toate cele trei zile de festival costă 20 de lei.

Vă mai recomandăm:

S-a dat startul festivalului de film horror şi fantastic de la Biertan

Ghiţă Mureşan vine la Sibiu, la Zilele Baschetului

Muzică medievală, cavaleri şi domniţe Festivalul Medieval de la Sibiu. Programul complet al evenimentului

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite