Ştiri pe scurt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu ocazia împlinirii a 70 de ani ai tenorului Placido Domingo (foto), la 21 ianuarie 2011, Opera din Madrid (Teatro Real) programează trei reprezentaţii ale spectacolului cu opera „Simon Boccanegra", de Giuseppe Verdi, la 17, 20 şi 22 iulie.

MADRID
Placido Domingo, aniversat

Proaspăt întors din Johannesburg, unde a asistat la finala Campionatului Mondial de fotbal, Domingo va interpreta rolul titular, care este unul de bariton, nu de tenor. Partenera sa, în rolul Amelia Grimaldi, va fi Angela Gheorghiu.

Braşov
Tinerii cântă „Bărbierul din Sevilla"

La Opera Naţională din Braşov, astă-seară, va fi reprezentat, de la ora 19.00, ultimul spectacol al stagiunii, „Bărbierul din Sevilla", în cadrul unui program internaţional al tinerilor ambasadori lirici. Timp de două săptămâni, solişti din toată lumea au fost pregătiţi, în cadrul unui master internaţional, de profesorii Cristian Mihăilescu şi Alain Nonat, să evolueze într-un rol principal sau secundar fie în „Bărbierul din Sivilla" de Rossini, fie în „Povestirile lui Hoffmann" de Offenbach. Masterul a fost organizat în colaborare cu „Théâtre Lyrichorégra 20" din Montreal pentru a oferi soliştilor sub 38 de ani oportunitatea de a evolua pe scena unui teatru de operă profesionist.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite