Situaţia romilor din România, la 160 de ani de la dezrobire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
160 de ani de la dezrobirea romilor
160 de ani de la dezrobirea romilor

Grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European (S&D) reprezentat de europarlamentarul Damian Drăghici, organizează joi, 21 ianuarie, la Sala Avram Iancu din Parlamentul României, conferinţa cu tema "1856-2016: Situaţia romilor din România la 160 de ani de la dezrobire".

Evenimentul este organizat cu sprijinul Comisiei pentru Egalitate de Şanse din cadrul Senatului României. La eveniment vor participa reprezentanţi ai Guvernului, Parlamentului, istorici, filosofi, oameni de cultură şi reprezentanţi ai societăţii civile ale căror opinii sunt aşteptate să genereze un spaţiu de lucru comun în cadrul căruia se va reflecta asupra condiţionării robiei asupra actualei dezvoltări a comunităţilor de romi.

Soarta romilor în România şi în Uniunea Europeană va reprezenta o temă de dezbatere, în condiţiile în care, valul de migraţie dinspre Orientul Mijlociu şi Africa de Nord ar putea pune între paranteze preocuparea pentru politicile de integrare ale romilor.

Toate aceste aspecte vor fi adresate în cadrul conferinţei "1856-2016: Situaţia romilor din România la 160 de ani de la dezrobire".

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite