Silviu Purcărete pregăteşte un nou spectacol pentru Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spectacolul „Oidip“ în regia lui Silviu Purcărete, pregătit de Teatrul Naţional „Radu Stanca“ din Sibiu pentru cea de-a XXI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), din perioada 6-15 iunie, va fi prezentat publicului joi seară, în avanpremieră.

Directorul Teatrului Naţional „Radu Stanca“ din Sibiu, Constantin Chiriac, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că actorii instituţiei au pregătit, special pentru cea de-a XXI-a ediţie a FITS, spectacolul „Oidip“ după Sofocle, în regia lui Silviu Purcărete. Chiriac a spus că ideea proiectului a pornit în urmă cu doi-trei ani, o echipă întreagă de specialişti lucrând pentru materializarea lui.

Prezent la conferinţa de presă, Silviu Purcărete a afirmat că „a fost foarte bine“ că a făcut acest proiect, revenind după câţiva ani la tragedia greacă. „Este unul din textele cele mai frumoase ale literaturii dramatice. Aşa cum s-a mai remarcat, m-am întors după câţiva ani la tragedia greacă, prilej pentru a-mi exercita din nou pofta de a crea aceleaşi şi aceleaşi imagini pentru că lucrezi cu un inventar limitat de imagini. Trecuse o vreme de când nu am mai lucrat cu aceste imagini. A fost foarte bine că am făcut acest spectacol“, a declarat Silviu Purcărete.

Scenariul piesei este realizat tot de Silviu Purcărete, iar Constantin Chiriac joacă rolul principal. Potrivit datelor oferite de cei doi, spectacolul va fi prezentat, joi seară, în avanpremieră, pe scena Teatrului Naţional „Radu Stanca“ din Sibiu, urmând ca premiera piesei să aibă loc în 13 iunie, în cadrul FITS. Cea de-a XXI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu va avea loc anul acesta în perioada 6 - 15 iunie.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite