Robert Hardy, actorul care l-a interpretat pe Cornelius Fudge în „Harry Potter“, a murit la vârsta de 91 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorul britanic Robert Hardy a murit joi la vârsta de 91 de ani, a anunţat familia acestuia. Cariera lui Hardy în actorie s-a întins pe 70 de ani, după cum informează The Guardian.

Pe lângă celebrul rol al lui Cornelius Fudge, din renumita serie ”Harry Potter”, Robert Hardy a fost cunoscut şi pentru portretizările lui Winston Churchill, dar şi pentru interpretarea irascibilului Siegfried Farnon, în ”All Creatures Great and Small”. 

Debutul său în actorie a avut loc în 1959, la Shakespeare Memorial Theatre unde l-a jucat pe Henry al V-lea, conform The Guardian. 

Hardy a fost un actor dedicat care s-a pregătit intens pentru fiecare dintre rolurile sale, considerând că cea mai mare provocare dintre acestea a fost să îl joacă pe Churchill. 

„Pentru a mă pregăti mi-am petrecut nouă luni ascultând, de dimineaţă până seara, 24 de întregistrări luni cu toate discursurile pe care le-a ţinut vreodată. La finalul celor nouă luni, puteam să spun care înregistrări fuseseră făcute înainte de prânz şi care după”, scria Hardy în 2015, în Daily Mail. 

Familia a spus despre Hardy că a fost un „lingvist meticulos, un artist rafinat, un iubitor de muzică şi un campion al literaturii, precum şi un istoric respectat”, după cum informează acelaşi site. 

Cultură



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite