Retrospectivă Corneliu Porumboiu, la Festivalul de Film de la Madrid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corneliu Porumboiu
Corneliu Porumboiu

Regizorul Corneliu Porumboiu este invitat în secţiunea Premio Mirada Internacional a Festivalului de Film de la Madrid - Platforma Noilor Realizatori, care se desfăşoară până pe 25 octombrie.

Platforma Noilor Realizatori şi Institutul Cultural Român de la Madrid organizează o retrospectivă, în perioada 19-23 octombrie, cu şase dintre creaţiile regizorului, de la scurtmetrajele din timpul facultăţii la cel mai recent lungmetraj, evenimentele urmând să aibă loc la Academia de Cine, sediul ICR din capitala spaniolă şi Cineteca.

Ciclul de filme dedicat lui Corneliu Porumboiu va fi inaugurat cu proiecţia peliculei "Comoara" (2015), distinsă anul acesta la Festivalul Internaţional de la Cannes cu premiul Un Certain Talent şi cu premiul pentru cel mai bun film românesc la Festivalul Internaţional de Film Transilvania.

După proiecţie, publicul va putea asista la o sesiune de întrebări şi răspunsuri la care vor participa regizorul Corneliu Porumboiu şi Javier Tolentino, realizator al emisiunii "El Séptimo vicío", de la canalul public Radio 3.

Totodată, marţi, Corneliu Porumboiu va avea o întâlnire cu presa la sediul Institutului Cultural Român din Madrid.

Din programul secţiunii Premio Mirada Internacional mai fac parte proiecţiile scurtmetrajelor "Pe aripile vinului" (2002) şi "Călătorie la oraş" (2003), a lungmetrajului documentar "Al doilea joc" (2014), a lungmetrajelor de ficţiune "A fost sau n-a fost?" (2006) şi "Poliţist, adjectiv" (2009) şi a mediumetrajului "Visul lui Liviu" (2004).

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite