VIDEO „La limita de jos a cerului“, de Igor Cobileanski, proiectat la Berlin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lungmetrajul „La limita de jos a cerului“, regizat de Igor Cobileanski, va fi proiectat pe 27 martie, la Institutul Cultural Român (ICR) din Berlin, în cadrul programului „New Romanian Films“, ce prezintă cele mai recente filme româneşti, informează instituţia.

Filmul, care îi are în distribuţie pe actorii: Igor Babiac, Ela Ionescu, Sergiu Voloc, Igor Caras-Romanov şi Angela Ciobanu, a fost selectat în competiţiile oficiale ale festivalurilor de la Karlovy Vary, Varşovia, Kiev şi Cottbus, iar la cel din urmă a obţinut, anul trecut, premiul criticii internaţionale, Fipresci.

Pelicula lui Cobileanski (40 de ani) a primit cele mai multe nominalizări – 13 - la ediţia de anul acesta a premiilor Gopo, eveniment care va avea loc pe 24 martie, în Bucureşti, potrivit site-ului oficial.

Regizorul Igor Cobileanski s-a născut în 1974, la Chişinău. Acesta a absolvit, în 1995, Facultatea de regie şi film a UNATC Bucureşti. În 2006, a regizat primul său scurtmetraj de ficţiune, „Când se stinge lumina“, unul dintre cele mai populare filme scurte autohtone din ultimul deceniu. 

Au urmat „Saşa, Grişa şi Ion“ (2006) şi „Plictis (şi inspiraţie)“ (2007), selectate la mai multe festivaluri internationale, printre care: Trieste Film Festival şi Betting on Short Film Festival. „Plictis (şi inspiraţie) “ a câştigat premiul pentru cel mai bun scurtmetraj la TIFF 2008.Cobileanski a mai regizat lungmetrajul de televiziune „Tache“ (2007), cu Mircea Diaconu în rolul principal.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite