„Poziţia copilului” a câştigat premiul pentru cel mai bun film la Festivalul de la Namur

0
0
Luminiţa Gheorghiu la gala TIFF 2013 FOTO Mediafax
Luminiţa Gheorghiu la gala TIFF 2013 FOTO Mediafax

Filmul regizat de Călin Nezer, „Poziţia copilului”, a primit premiul pentru cel mai bun film, iar Luminiţa Gheorghiu, premiul pentru cea mai bună actriţă la Festivalul Internaţional de Film de la Namur.

Luminiţa Gheorghiu joacă în „Poziţia copilului” rolul unei mame posesive şi obsedate de control care se dedică complet planului de a-l salva pe fiul său de la închisoare, după ce acesta are un accident de maşină. Filmul este realizat după un scenariu de Călin Netzer şi Răzvan Rădulescu, iar distribuţia este completată de actori precum Florin Zamfirescu, Vlad Ivanov şi Ilinca Goia, informează Mediafax.

„Poziţia copilului” a primit trofeul Ursul de Aur anul acesta, la Festivalul de Film de la Berlin, fiind primul lungmetraj românesc care a câştigat această distincţie. De asemenea, producţia este propunerea României la Oscar 2014, pentru cel mai bun film într-o limbă străină.

Festivalul Internaţional de Film de la Namur (Belgia) a fost fondat în 1986 şi este dedicat filmelor realizate într-o limbă francofonă.

Cultură


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri