Poveste de dragoste în umbra Holocaustului, filmată de Radu Mihăileanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„The History of Love”, prima peliculă în limba engleză a lui Radu Mihăileanu este o coproducţie care va avea în distribuţie şi actori din România, printre care Mihai Călin şi Ovidiu Cuncea.

Libra Film este coproducătorul român al lungmetrajului „The History of Love”, care va fi filmat şi la Cluj-Napoca, în această vară, Tudor Giurgiu şi Oana Giurgiu fiind producătorii români, alături de Marc Antoine Robert şi Xavier Rigault, informează site-ul librafilm.net, citat de Mediafax. Cât despre actorii români din distribuţie, Tudor Giurgiu a declarat pentru Mediafax că printre ei se află Mihai Călin şi Ovidiu Cuncea.

Adaptarea după bestsellerul lui Nicole Krauss, apărut în 2005, este o poveste care urmăreşte viaţa lui Léo, interpretat de Derek Jacobi, din vremea Holocaustului până în New York-ul de azi. Léo Gursky şi Alma Mereminski sunt doi tineri îndrăgostiţi care au strămoşi polonezi de origine evreiască, în Polonia anilor 1930. Léo scrie pentru Alma o carte cu titlul „Istoria dragostei”, iar, pe fondul celui de-Al Doilea Război Mondial, cei doi sunt despărţiţi, când Germania invadează Polonia. Mulţi ani mai târziu, Léo - acum, un bătrân nefericit - nu ştie că volumul dedicat Almei a fost tipărit şi că a recreat legăturile între vieţile străinilor care caută să afle adevărata identitate a personajelor poveştii.

Actorul Derek Jacobi a mai jucat în „Discursul regelui/ King's speech” (2010), de Tom Hooper, şi „Gladiatorul/ Gladiator” (2000), de Ridley Scott.

Din distribuţia filmului mai fac parte actorii canadieni Sophie Nelisse şi Mark Rendall, actriţa britanică Gemma Arterton - care joacă şi în producţia „She Who Brings Gifts”, de Colm McCarthy, alături de Glenn Close şi Anamaria Marinca, programată să apară în 2016 - şi actorul american Elliott Gould, cunoscut pentru rolurile din serialul „M.A.S.H.” (1970) şi din filmele „Ocean's Eleven” (2001) şi „Ocean's Thirteen” (2007).

Filmările pentru „The History of Love” au început în primăvara acestui an, la Montreal, şi continuă în România, până la sfârşitul lunii iulie. „The History of Love” este prima mare producţie internaţională care va folosi oraşul Cluj-Napoca ca decor, potrivit Libra Film.

Proiectul a fost finanţat de Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC), care i-a acordat - la sesiunea a doua a concursului din 2014, ale cărei rezultate au fost anunţate în martie 2015 - suma de 1,3 milioane de lei, dar şi de mai multe companii private, iar bugetul producţiei este de 20 de milioane de dolari, potrivit imdb.com.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite