Plácido Domingo, testat pozitiv cu coronavirus VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cântăreţul de operă spaniol Plácido Domingo a declarat, duminică, că a fost infectat cu coronavirus şi că s-a izolat, împreună cu familia sa. Celebrul artist a îndemnat, de asemenea, lumea să stea în casă.

Domingo, în vârstă de 79 de ani, a declarat, duminică, într-o postare pe contul său personal de Facebook, că simte că este datoria sa morală să anunţe că a fost testat pozitiv cu coronavirus.

Tenorul declară că el şi familia sa se autoizolează şi că se simte bine, în ciuda faptului că are febră şi tuse. "Îi rog pe toţi să fie extrem de atenţi, să urmeze recomandările de bază, spălându-se frecvent pe mâini, păstrând o distanţă de câţiva metri faţă de ceilalţi. Fă tot ce poţi pentru a opri virusul să se răspândească şi te rog, mai presus de toate, să stai acasă, dacă poţi!", a spus el.

Artistului i-a fost acordată Medalia Libertăţii (SUA), titlurile de Comandant al Legiuni de Onoare (Franţa) şi Cavaler de Onoare al Imperiului Britanic, Cavaler Mare Cruce, Mare Ofiţer şi Ordinul de Merit al Republicii Italiene.

În 2009, Regele Carl Gustaf al Suediei i-a decernat primul Premiu Birgit Nilsson, în valoare de 1 milion de dolari - Plácido Domingo şi cântăreaţa suedeză de operă Birgit Nilsson au cântat împreună pentru prima dată la New York, la 15 februarie 1969.

În septembrie 2010, Academia latino-americană de arte muzicale şi ştiinţă i-a atribuit titlul de Om al Anului. În ianuarie 2011, Guvernul spaniol i-a acordat Ordinul Artelor pentru ''succesele remarcabile în activitatea sa de creaţie''. La 16 aprilie 2013, tenorul a primit ''Cheia'' City-ului londonez în onoarea întregii sale vieţi dedicate operei şi artei.

Tenorul Plácido Domingo a fost numit, în 2012, Ambasador al Bunăvoinţei pentru Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) pentru ''dedicaţia sa dovedită faţă de valorile şi de idealurile Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO)''.

În 2010, între 17 şi 29 iulie, tenorul spaniol şi soprana româncă Angela Gheorghiu au evoluat în patru reprezentanţii ale operei ''Simon Boccanegra'' de Giuseppe Verdi, la Teatro Real din Madrid, operă în care artistul a cântat şi la Metropolitan Opera din New York.

În septembrie 2010, Placido Domingo a interpretat opera ''Rigoletto'', de Giusepe Verdi, într-o montare deosebită care a fost realizată în palatul ducal din Mantova, locul unde s-a desfăşurat acţiunea capodoperei verdiene. Spectacolul de operă a fost transmis de către televiziunea italiană RAI în 148 de ţări.

În 2011, exact în ziua în care împlinea 70 de ani, Placido Domingo s-a aflat pe scena Royal Opera House din Madrid, unde a interpretat rolul lui Oreste în opera ''Ifigenia în Taurida'' de Gluck. Placido Domingo a jucat, în 2013, în opera ''Nabucco'' de Giuseppe Verdi la Royal Opera House din Londra.

La 11 iulie 2014, cu două zile înainte de finala Cupei Mondiale de Fotbal din Brazilia 2014, tenorul spaniol a susţinut un concert la Rio de Janeiro, fiind acompaniat de Orchestra Simfonică Braziliană şi de mai mulţi invitaţi speciali, precum pianistul chinez Lang Lang, soprana portoricană Ana Maria Martinez şi de dirijorul-pianist american Eugene Kohn. Ultimul său concert în acest oraş a avut loc în 1995. Tot în 2014, Plácido Domingo a susţinut un concert, pe scena Operei din Madrid, alături de soprana Ana Maria Martinez, în cadrul ciclului Las noches del Real (Serile de la Operă).

În 2015, s-au împlinit 40 de ani de la debutul său pe scena Festivalului de la Salzburg, când a interpretat rolul principal din opera ''Don Carlo'' de Giuseppe Verdi, într-un montaj care l-a avut ca dirijor pe legendarul Herbert von Karajan, dar şi 19 ani de evoluţii pe această scenă.

Din păcate, însă, toată această activitate intensă şi-a pus amprenta pe sănătatea lui. În ultimii ani, tenorul spaniol a suportat mai multe intervenţii chirurgicale, revenindu-şi spectaculos de fiecare dată. Artistul a fost operat, în martie 2010, de un cancer de colon. La începutul lunii iulie 2013, tenorul a fost internat într-un spital din Madrid, unde a fost tratat cu succes pentru o embolie pulmonară. În octombrie 2015, Placido Domingo a suferit o extirpare a vezicii biliare.

A fost recent acuzat de mai multe femei de hărţuire sexuală, fapt ce a dus la anularea mai multor concerte de-ale sale.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite