Pelicula „După dealuri”, la Festivalul de Film Românesc de la Londra

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine din filmul "După dealuri", în regia lui Cristian Mungiu" FOTO:cinemagia.ro
Imagine din filmul "După dealuri", în regia lui Cristian Mungiu" FOTO:cinemagia.ro

Filmul românesc „După dealuri”, în regia lui Cristian Mungiu, va rula la cinematograful londonez Renoir, în cadrul Festivalului de film românesc de la Londra din perioada 22-25 noiembrie. Printre filmele care vor mai putea fi urmărite acolo se numără „Principii de viaţă” de Constantin Popescu, „Toată lumea din familia noastră” de Rad Jude şi „Periferic” de Bogdan George Apetri.

Festivalul de film românesc de la Londra, intitulat şi „Cealaltă faţă a speranţei”, se află la cea de-a noua ediţie anul acesta. „Suntem foarte bucuroşi să putem continua proiectul Festivalului de film românesc de la Londra. Am început în 2003, când nu era criză financiară, dar filmele româneşti nu aveau nici un fel de distribuţie în străinătate. Acum, în 2012, finanţările se obţin din ce în ce mai greu, dar filmele Noului Val Românesc „au ieşit din ţară“ şi sunt premiate la cele mai importante festivaluri internaţionale”, spune Ramona Mitrică, directorul Festivalului de film românesc de la Londra.

De nouă ani, Festivalul reuşeşte să transmită un mesaj pozitiv despre România şi restul Europei Centrale şi de Est, în contrast cu ştirile care apar în presa zilnică din străinătate. Festivalul s-a ridicat odată cu Noul Val de regizori, printre care Cristian Mungiu şi Cornelui Porumboiu, care îşi prezentau filmele de studenţie la Londra în 2003 şi care acum sunt premiaţi la Cannes pentru lungmetrajele realizate de ei. 

Festivalul a inclus, în programa din 2004, o restrospectivă a filmului românesc clasic, în prezenţa regizorului Lucian Pintilie, care a acceptat invitaţia de a lua parte la Festivalul de la Londra.

Invitatele speciale ale acestei ediţii sunt actriţele Cristina Flutur şi Cosmina Stratan (din „După dealuri”), Mihaela Sârbu (din „Toată lumea din familia noastră”), Rodica Lazăr (din „Principii de viaţă”) şi Ana Ularu (din „Periferic”). 

În plus, Victor Rebengiuc, actorul din „Medalia de onoare”, în regia lui Călin Peter Netzer, va fi prezent la Festival, într-o difuzare post-eveniment a filmului, luni, 26 noiembrie, de la 18.30, în clădire BERD din Londra. 

Trailer-ul filmului "Medalia de onoare", subtitrat în engleză. 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite