O sală de concerte extraordinară în Polonia: Comisia Europeană pentru Fonduri Regionale finanţează cu 14 milioane de euro centrul din Toruń

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centrul vechi istoric din Toruń a fost înscris în anul 1997 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO
Centrul vechi istoric din Toruń a fost înscris în anul 1997 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO

Comisia Europeană a aprobat o investiţie de 14 milioane de euro, prin Fondul Regional de Dezvoltare Europeană (ERDF), pentru construirea unei săli de concerte multifuncţionale -  un centru cultural pentru congrese - în Toruń, municipiu capitală a zonei Cuiavia-Pomerania (Polonia).

Sala de concerte multifuncţională din Toruń, finanţată de Fondul Regional de Dezvoltare Europeană (ERDF), va avea o capacitate de 1.000 de locuri şi va îmbogăţi celelalte atracţii regionale prin oferirea unor evenimente culturale diversificate pentru o audienţă mare.

Prin acest centru cultural va creşte, de asemenea, atractivitatea turistică a regiunii.

Sala va fi deschisă în luna iunie 2015.

Corina Creţu, Comisar pentru Politica Regională a Comisiei Europene, a declarat:

“Sunt bucuroasă că acest proiect s-a adoptat. Proiectul va fi o oportunitate pentru populaţia din Toruń să aibă un înalt nivel al evenimentelor culturale. Această sală va spori atracţia faţă de regiunea Cuiavia-Pomerania  şi va aduce implicit o creştere economică", spune Corina Creţu.

Acest proiect este finanţat de Programul Regional Operaţional Cuiavia-Pomerania sub egida  "Dezvoltării Infrastructurii Sociale". Uniunea Europeană, prin ERDF, va finanţa 14 milioane de euro din investiţia totală de 57 de milioane.

Sala de concerte va beneficia de o parcare de 185 de locuri. Se estimează că 84.300 de oameni vor vizita pe an, până în 2016, acest centru cultural, realizat pentru Orchestra Simfonică din Toruń.

corina cretu

Corina Creţu  (foto), membră a Partidul Social Democrat,  este de la 1 noiembrie 2014 Comisar pentru Politica Regională al Comisiei Europene.

Între anii 1992-1996 şi 2000 - 2004 a fost consilier prezidenţial şi purtător de cuvânt al preşedintelui României, Ion Iliescu. A fost membru în Comisia pentru Politica Externă a Senatului României şi membru titular în Adunarea Parlamentară a OSCE.

A fost aleasă eurodeputat la alegerile din 2007, la cele din 2009 şi la alegerile din 2014, când a fost pe primul loc pe lista de candidaţi ai Alianţei PSD-UNPR-PC. Este vicepreşedinte al Parlamentului European

Toruń este un municipiu în nordul Poloniei pe Râul Vistula. Oraşul are o populaţie de 205.954 de locuitori şi este una din cele două capitale ale Voievodatului Cujavie-Pomerania. Anterior, acesta a fost capitala Voievodatului Toruń (1975-1998) şi Voievodatul Pomerania (1921-1945). Începând cu anul 1999, Toruń a fost un loc de auto-guvernare a voievodatului Cuiavia-Pomerania şi una dintre cele două capitale (împreună cu Bydgoszcz).

Centrul vechi istoric din Toruń a fost înscris în anul 1997 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. În 2007, Oraşul Vechi din Toruń a fost adăugat pe listele de Sapte Minuni ale Poloniei. National Geographic Polonia evaluat piaţa oraşului vechi şi primăria gotică ca fiind unul dintre cele "30 cele mai frumoase locuri din lume." Toruń este oraşul natal al renumitului astronom Nicolaus Copernic, pǎrintele teoriei heliocentrice.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite