Ungaria cumpără 42 de trenuri cu fonduri europene. CE a aprobat 220 de milioane de euro pentru proiect

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valoarea întregului proiect este de 260 de milioane de euro, din care 221 de milioane provin de la Comisia Europeană
Valoarea întregului proiect este de 260 de milioane de euro, din care 221 de milioane provin de la Comisia Europeană

Comisia Europeană a aprobat acordarea unei sume de 220 de milioane de euro din Fondul de Coeziune pentru achiziţia a 42 de trenuri în Ungaria, potrivit unui comunicat al Executivului comunitar.

Proiectul va îmbogăţi calitatea, siguranţa şi predictibilitatea sectorului public de transport, ajutând la trecerea unei părţi din traficul rutier către cel de cale ferată, cu beneficii pentru mediu, se mai arată în comunicat. Proiectul trebuie terminat până la finele acestui an.

„Investiţia este un bun exemplu despre cum politica regională poate contribui la modernizarea transportului pe calea ferată, asigurând în acelaşi timp pasagerilor condiţii de siguranţă, sustenabilitate şi de protecţia mediului“, a declarat Corina Creţu, comisar european pentru Dezvoltare Regională.

Suma este acordată prin programul de Transport, axa „Îmbunătăţirea transportului public urban şi suburban, prin dezvoltare prietenoasă cu mediul“. Întregul proiect valorează 260 de milioane de euro, din care contribuţia Bruxelles-ului este de 221 de milioane de euro.

Acesta este un „proiect major“, în valoare de peste 50 de milioane de euro, astfel că este necesară aprobarea Comisiei Europene, spre deosebire de alte tipuri de proiecte care au nevoie doar de aprobări naţionale sau regionale.

Noile trenuri vor conecta Budapesta de Esztergom, de Veresegyház şi Vác, de Vác şi Szob, de Monor şi Cegléd, de Székesfehérvár şi de Pusztaszabolcs.

Acestea vor avea aer condiţionat, internet wireless, sistem de informare audio-vizuală pentru pasageri şi podea joasă, cu facilităţi de urcare şi coborâre pentru persoanele invalide sau cu probleme locomotorii.

Mai puteţi citi: 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite