O nouă conferinţă la Teatrul Naţional Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prof. Dr. Mircea Beuran
Prof. Dr. Mircea Beuran

Duminică, 27 ianuarie, de la ora 11.00, la Sala Mică a Teatrului Naţional din Bucureşti, Prof.Dr. Mircea Beuran va susţine conferinţa cu tema Politrauma - actualităţi şi atitudini. Preţ bilet: 16 lei.

Profesorul Mircea Beuran vorbeşte despre tema conferinţei: „Trauma fizică, parte a vieţii cotidiene, reprezintă principala cauză de mortalitate la persoanele tinere şi adulte. Ignoranţă naţională? Politrauma, conform definiţiei actuale, este echivalată cu formele cele mai severe, cu risc vital şi cu recuperare dificilă. Din acest punct de vedere, diagnosticul complet precoce şi tratamentul trebuie organizate în concepte precise, algoritmate. Variaţiile de la o ţară la alta sunt în primul rând dictate de resursele financiare, dar şi de mentalităţi care trebuie schimbate“.

Mircea Beuran este medic primar chirurg, profesor universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti, Şeful Clinicii de Chirurgie a Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti, Preşedintele Societăţii Române de Chirurgie, filiala Bucureşti şi al Societăţii de Chirurgie de Urgenţă şi Traumatologie din România. Doctor în medicină din 1999.

Din septembrie 2007, profesor de chirurgie la International School of Surgical Oncology afiliată IASGO. A fost Ministru al Sănătăţii în 2003.

Competenţe în chirurgia traumatologică, chirurgie oncologică, chirurgie laparoscopică

Cărţi publicate

Manual de Chirurgie - Mircea Beuran (sub redacţia) - Editura Universitară "Carol Davila", Bucureşti, 2003.

Lucrări practice - Mircea Beuran (sub redacţia), Editura Universitară "Carol Davila",

Bucureşti, 2005.

Coautor a numeroase manuale, tratate şi studii de chirurgie.

Ordinul Naţional "Steaua României", în grad de Cavaler, 2002

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite