„Nunta lui Figaro” și „O scrisoare pierdută”, în prima săptămână din noiembrie, pe scena Operei Naționale București

0
0

Prima săptămână a lunii noiembrie aduce pe scena mare a Operei Naționale București două titluri de referință din repertoriul universal și cel românesc, opera „Nunta lui Figaro” de Wolfgang Amadeus Mozart și opera „O scrisoare pierdută” de Dan Dediu, dar și un recital de foaier intitulat „Grand pas de deux”.

Nunta lui Figaro în noiembrie pe scena Operei Naționale București
Conducerea muzicală a operei „Nunta lui Figaro” este semnată de Ethan Schmeisser

Sâmbătă, 5 noiembrie, ora 18:30, vă așteptăm la spectacolul cu opera „Nunta lui Figaro” de Wolfgang Amadeus Mozart, conducerea muzicală Ethan Schmeisser. Regizorul Alexander Rădulescu spune despre montarea de pe scena operei bucureștene: „Spectacolul vorbește despre putere și despre relațiile dintre cei care o dețin, despre revoluție și lupta de clasă, despre politică și este o viziune originală a personajelor, referitoare la relația individului cu comunitatea.”

Duminică, 6 noiembrie, ora 11:00, în Foaierul Operei Naționale București va avea loc recitalul „Grand pas de deux”. Interpretează: Rafael Butaru – vioară, Ana Silvestru – pian, Fabio Di Casola – clarinet, conceptul regizoral poartă semnătura lui Alexandru Nagy În program: Gioachino Rossini (1792-1868) – Introducere, temă și variațiuni pentru clarinet și pian în Si b Major; Piotr Tchaikovski – Valse sentimentale (vioară și pian); Antonin Dvořák (1841-1904) – Fantezia slavonică în si minor (aranjament pentru vioară și pian: Fritz Kreisler); Robert Schumann (1810-1856) Sonata nr.2 în re minor op. 121 pentru vioară și pian (versiune pentru clarinet) Ziemlich langsam. Lebhaft, Sehr lebhaft, Einfach, leise, Bewegt; Igor Stravinsky (1882-1971) Divertimento pentru vioară și pian, 1. Sinfonia 2. Danses suisses 3. Scherzo 4. Pas de deux.

Duminică, 6 noiembrie, ora 18:30, vă invităm la opera „O scrisoare pierdută” de Dan Dediu, conducerea muzicală Tiberiu Soare. Spectacolul este o transpunere în genul teatrului liric a celebrei piese omonime de I.L. Caragiale. Compusă cu mijloace moderne, cu un libret adaptat care nu afectează acţiunea şi limbajul specific dramaturgului, opera redă intenţiile din comedia lui Caragiale.

Bilete pe http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.

Cultură


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri