Teatrul Național din București: fără economii la energie și cu 25 de spectacole săptămânal

0
0

Dacă lanțurile comerciale reduc programul pentru a diminua  costurile la electricitate, situația stă altfel la Naționalul din București: fără economii la energie și cu 25 de spectacole săptămânal  

Marius Bodochi, actor si director artistic TNB Foto Credit Florin Ghioca Sursa foto TNB
Marius Bodochi, actor si director artistic TNB Foto Credit Florin Ghioca Sursa foto TNB

„Winter Is Coming” este răsuflarea rece de care se teme întreaga Europă, inclusiv România. Sub amenințarea prețurilor la facturi, dar și a sobrietății energetice, instituțiile de specatcole au de luat măsuri dramatice pentru a putea să își continue activitatea. Aflăm cum va trece iarna aceasta Teatrul Național din București de la actorul Marius Bodochi, directorul artistic.

În Teatrul Național din București nu va fi frig în această iarnă

În Franța, Opera din Lille propune o scădere a temperaturii în sala de spectacol la  18° C.  Mai mult, dezbaterile merg până acolo încât se ia în calcul, fie suspenadrea activității instituțiilor de spectacol pentru o lună, în timpul iernii, fie ca temperatura în săli să fie scăzută iar spectatorii să primească la intrare pături și băuturi calde. Până acum nimic nu este sigur, dar spectrul iernii dă mari bătăi de cap tuturor.

Invitat în Interviurile Adevărul Live, actorul Marius Bodochi, directorul artistic al Teatrului Național din București îi asigură pe spectatori că la TNB situația nu va avea de suferit. Bodochi spune că Teatrul Național nu are de ce să facă economii. Teatrul Național face spectacole.

“Pot să vă asigur că nu vom avea probleme. În Teatrul Național din București nu va fi frig, nici la cabine, nici la scenă și nici în sală. Avem posibilitatea de a ne descurca pentru că TNB a fost reabilitat în urmă cu ceva vreme. Toate instalațiile sunt noi și la cele mai moderne standarde, așa că ele nu consumă mult. Și nu vom avea probleme nici cu facturile la căldură. Avem finanțarea necesară din partea Ministerului Culturii și am fost asigurați că nu vom avea probleme cu facturile” declară Marius Bodochi în Adevărul Live.

Nu se modifică nici programul și nici prețul biletelor

În timp ce toți agenții comerciali cresc prețurile, forțați de criza facturilor la utilități, Teatrul Național din București nu ia în calcul creșterea prețurilor la bilete. Bodochi spune că echipa actuală de manageri se gândește și la studenții care beneficiază de reduceri dar și la spectatorii în vârstă care își doresc să vină la teatru, dar bugetele lor sunt foarte strânse.

 Acum la Naționalul din București, cel mai scump bilet este la 70 de lei, iar cel mai ieftin este de 20 de lei. Marius Bodochi spune că orele de spectacol rămân neschimbate și ele, dar sunt în funcție de sala unde se joacă. Ceea ce iau în calcul este ora de terminare, care trebuie să nu depășească 22,15 pentru că și echipa TNB și spectatorii depind, în mare majoritate de transportul în comun.

Teatrul Național din București are în acest moment, în toate săli sale, săptămânal 25 de spectacole. Bodochi spune că așa va continua și noua stagiune 2022-2023, care pregătește mari spectacole, cu nume importante de regizori precum: Alexander Hausvater, Alexandru Dabija, Mihai Măniuțiu, Gelu Colceag, Alexa Visarion, Victor Ioan Frunză și Silviu Părcărete.

 “În momentul când eu am venit ca director artistic la TNB, programul acesta era deja conceput de Mircea Rusu, directorul general al Naționalului. Este un program ambițios care m-a și determinat să accept acest post și care iată până la finalul anului 2022 înseamnă opt premiere. Ceea ce ne dorim este să creștem generațiile tinere de actori din teatru, să oferim motivație echipei și evident spectatorilor teatrului” spune Marius Bodochi în Interviurile Adevărul Live.

Urmărește integral ediția din Adevărul Live pentru a afla de la Marius Bodochi ce pregătește Naționalul din București pentru noua stagiune și  care sunt spectacolele în care joacă actorul Marius Bodochi, la Naționalul din București, dar și în  teatrele din provincie.

Cultură


Ultimele știri
Cele mai citite