Marilyn Monroe, pe afişul Festivalului de la Cannes

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marilyn Monroe este celebritatea care a fost aleasă să apară pe afişul oficial al celei de-a 65-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes, organizată în acest an în perioada 16 - 27 mai, au anunţat, marţi, organizatorii evenimentului.

Fotografia, realizată în alb-negru de Otto L. Bettmann, o prezintă pe celebra actriţă americană suflând spre lumânarea care ornează un tort aniversar.
"Surprinsă aici într-un moment de intimitate, în care mitul se întâlneşte cu realul, Marilyn celebrează o aniversare care ar putea fi cea a Festivalului de la Cannes. Ea ne vrăjeşte cu un gest care devine o promisiune, cu un suflu în formă de sărut", se afirmă în comunicatul emis de biroul de presă al festivalului.

"La 50 de ani după dispariţia ei, Marilyn rămâne una dintre figurile majore ale cinema-ului mondial, o referinţă eternă şi contemporană a graţiei, a misterului şi a seducţiei", se adaugă în acelaşi comunicat.
Afişul a fost realizat de agenţia de comunicare Bronx.

Juriul celei de-a 65-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes va fi prezidat de actorul şi regizorul italian Nanni Moretti, un prieten al evenimentului de pe Croazetă, unde şi-a prezentat şase pelicule. Cineastul italian a fost recompensat cu premiul Palme d'Or în 2001, pentru filmul "Camera fiului/ La stanza del figlio", şi a fost membru al juriului în 1997.

Afişul Festivalului de la Cannes, ediția 2012
Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite