Maia Morgenstern, la Adevărul Live: "Mazl-Tov înseamnă noroc, în idiş. Vom aduce noroc în Festivalul Naţional de Teatru"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actriţa Maia Morgenstern, director al Teatrului Evreiesc de Stat, va fi în studioul Adevărul Live, de la ora 12.00. Adevarul va prezenta Festivalul Naţional de Teatru, care se va desfăşura între 24 octombrie şi 2 noiembrie.

INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul Live

Invitaţi celebri, printre care Marcel Iures, Ion Caramitru, Dan Puric, Horaţiu  Mălăele, Răzvan Mazilu, vor poposi în următoarea perioadă în studioul Adevărul Live şi vor vorbi despre Festivalul Naţional de Teatru, cel mai important eveniment teatral din România. 

Teatrul Evreiesc de Stat  va fi prezent în Festivalul Naţional de Teatru cu spectacolul "Mazl-Tov and justice for all! de Andrei Munteanu.

Regia: Andrei Munteanu, Teatrul Evreiesc de Stat Bucureşti – 1h 45 min fără pauză

"Mazl-Tov" se va juca pe 1 şi 2 noiembrie în cadrul FNT.

Mazl-Tov înseamnă noroc în idiş. Când ai puterea de a depăşi cu umor situaţiile grele, de a face haz de necaz, înseamnă că eşti cu adevărat puternic, subliniază Maia Morgenstern.

Spectacolul include multe bancuri evreieşti în textul său.

O coincidenţă, desigur, o fericită coincidenţă face ca noua noastră premieră, Mazl-tov... and Justice for All, cu focurile sale de artificii ale umorului evreiesc şi cântecele tradiţionale pline de voioşie să aibă loc chiar de Hanuka – Sărbătoarea luminilor. Umorul şi muzica – iată un bagaj minimal pe care oricine îl poate lua cu sine oriunde s-ar duce. Este totodată şi o bună terapie împotriva vicisitudinilor vieţii, pe care evreii au exersat-o îndelung – cine nu crede, să-ncerce şi el! Şi să-şi amintească de vorbele neîntrecutului umorist Şalom Alehem, care spunea: „Râsul?! Dar râsul este sănătate curată, prescris de orice medic bun!“


Teatrul Evreiesc de Stat vă invită, aşadar, la un spectacol spumos în care să râdem şi să ne bucurăm împreună, ascultând istorioare mai vechi (ca vinul bun!) şi mai noi şi cântece populare evreieşti, spune Maia Morgenstern.

PROGRAM

1-11-2014 | 17:00

Teatrul Evreiesc de Stat

02-11-2014 | 19:00
Teatrul Evreiesc de Stat

La Teatrul Evreiesc de Stat iniţiat după-amiezi literare, a deschis uşile teatrului, făcând o invitaţie la lectură într-o epocă a internetului. De Sărbătoarea de Sucot (Sărbătoarea Corturilor, care se ţine toamna timp de şapte zile, în amintirea celor patru zeci de ani de pribegie a evreilor în deşert), în faţa teatrului a fost ridicată o colibă simbolică.Totuşi, actriţa-manager spune că nu vrea să transforme teatrul într-o instituţie de cult, ci într-una de cunoaştere a culturii autentice evreieşti.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite