Întîlnire cu fiul celebrului şi îndrăgitului creator al lui Maigret

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vineri, 9 decembrie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bdul Regina Elisabeta 38), va avea loc o întîlnire cu John Simenon, fiul celebrului şi îndrăgitului creator al lui Maigret, Georges Simenon.

Întîlnirea cu John Simenon face parte dintr-un turneu mai amplu susţinut de acesta în perioada următoare în Europa de Sud-Est, turneu dedicat cărţilor unuia dintre cei mai citiţi şi iubiţi autori de literatură poliţistă din întreaga lume.

La întîlnirea cu cititorii, alături de John Simenon, vor participa:

    scriitoarea Daniela Zeca-Buzura
    Nicolae Constantinescu, traducătorul cărţilor lui Georges Simenon în România
    Eric Poppe, Delegat Valonia-Bruxelles la Bucureşti
    Adrian Şerban, Director editorial Polirom

Discuţia va avea loc în limbile română şi franceză, cu traducere simultană, şi va fi moderată de Mihaela Dedeoglu, realizator Radio France International, România.

Georges Simenon (1903-1989) a scris peste 200 de romane, traduse în peste cincizeci de limbi, dintre care 77 de romane şi 28 de povestiri avîndu-l drept personaj principal pe celebrul inspector Maigret. Pînă astăzi, cărţile sale au fost vîndute în peste 850 de milioane de exemplare în întreaga lume.

John Simenon s-a născut în 1949 în Tucson (SUA). Este al doilea din cei 4 copii ai lui Georges Simenon. După un MBA la Harvard, lucrează în industria cinematografică şi devine vicepreşedintele 20th Century Fox International la Londra, apoi la Los Angeles, este producător independent  şi director operaţional pentru America de Nord al Studio Canal+. Din 1995, John Simenon gestionează drepturile de autor ale tatălui său.

Editura Polirom a lansat în anul 2007 Seria Maigret, serie ce cuprinde cele mai reuşite romane poliţiste ale scriitorului belgian, avîndu-l în centru pe celebrul comisar Maigret, şi în care au apărut pînă în prezent nu mai puţin de 81 de volume.

De asemenea, începînd cu anul 2013, Polirom a lansat proiectul editorial Integrala Maigret – 75 de romane şi 28 de povestiri reunite în 10 volume. Cititorii pasionaţi de literatura poliţistă pot găsi pe www.polirom.ro şi în librării primele şase volume din Integrala dedicată unuia dintre cei mai îndrăgiţi detectivi, personajul-fenomen Maigret, care continuă să fascineze.

La evenimentul organizat de Editura Polirom şi Delegaţia Valonia-Bruxelles intrarea este liberă.

image
CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite