Interviurile FNT. Actorul Teodor Corban, la Adevărul Live, despre viaţa între teatru şi film

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teodor Corban / Foto Eduard Enea
Teodor Corban / Foto Eduard Enea

Teodor Corban a jucat,  în cadrul FNT, în spectacolul "Vizita bătrânei doamne", montat de Claudiu Goga, la Teatrul Naţional "Vasile Alecsandri" de la Iaşi

INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul LIVE

Teodor Corban (n. 28 aprilie 1957, Iaşi) a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti în 1985 la clasa prof. Dem Rădulescu - Dragoş Galgoţiu.
Între 1985 şi 1988 a fost actor pe scena Teatrului „V. I. Popa” din Bârlad, apoi a jucat la Teatrul Dramatic din Constanţa. Din 1989 este angajat la Teatrul Naţional Vasile Alecsandri din Iaşi.

 Teo Corban recunoaşte că, deşi orice actor, la început, se visează vedetă, el nu ştie să primească aceste ecouri calde ale faimei venite la vârsta „uşor coaptă“.

În 2015, a jucat rolul „Costandin“ în succesul lui Radu Jude, „Aferim!“. 

Pentru acest rol, Teodor Corban a fost nominalizat la categoaria „Cel mai bun actor“ la cea de-a 65-a ediţie a Festivalului de Film de la Berlin. Pentru mulţi români, el a fost premiantul.

„Pe mine m-a surprins că «Aferim!» a ieşit bine, că a plăcut. Eu am vrut mai mult de la mine“, recunoaşte, poate prea critic cu sine, Teodor Corban.

Cel mai mult îl deranjează pe actorul ieşean impostura, sintagma „imaginea contează“ şi talmeş-balmeşul non-valorilor cu adevăratele personalităţi. „Când ştim că în sală este un regizor de film, toţi actorii jucam... altfel. E foarte dureros când plec de la teatru. La începuturi, aveam senzaţia că, după spectacol, toată lumea trebuie să mă recunoască pe stradă“, a acesta la emisiunea Nocturne, când a fost invitatul Marinei Constantinescu, selecţionerul Festivalului Naţional de Teatru.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite