Numărătoare inversă până la Festivalul Naţional de Teatru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FNT 2015 FOTO fnt.ro

Din programul Festivalului Naţional de Teatru (FNT), desfăşurat între 23 octombrie şi 1 noiembrie, cele mai căutate până acum au fost spectacolele semnate de Silviu Purcărete, Radu Afrim şi Victor Ioan Frunză.

De pe 8 octombrie, Festivalul Naţional de Teatru (FNT) a pus în vânzare biletele pentru cele 98 de reprezentaţii ale spectacolelor prezentate în cea de-a 25-a ediţie, una aniversară, desfăşurată între 23 octombrie şi 1 noiembrie.

În cadrul FNT vor putea fi vizionate 44 de spectacole din Bucureşti şi din ţară, selecţionate de criticul de teatru Marina Constantinescu din stagiunea 2014-2015, alături de trei producţii invitate din străinătate „Frontul” / „Front“ (regia Luk Perceval),  „War“/ „Războiul“(regia Vladimir Pankov) şi „Tiger“, după „Tigrul sibian“ de Gianina Cărbunariu (regia Sofiei Jupither – Suedia).

Până în prezent, s-au terminat bilete la reprezentaţiile spectacolelor , „Moliendo Café“, de Silviu Purcărete,  „Bizoni. Fabula urbana #2“ şi „Tihna“, amândouă semnate de Radu Afrim,  „Steaua fără nume“, „Mobilă şi durere“,  ambele în regia lui Victor Ioan Frunză.
În ansamblu, din biletele disponibile pe noua platformă www.mystage.ro, nu mai există spectacole majore care să aibă mai mult de 50 bilete disponibile in momentul asta.


„Lumea s-a adaptat repede la sistemul de bilete electronice la teatru/FNT şi la formatul propus de website; oamenii întâi îşi iau întâi informaţiile despre spectacole, fiind toate prezente pentru prima oară pe o platforma centrală, dupa care achiziţioneaza biletele dorite“, potrivit reprezentanţilor www.mystage.ro


Biletele pot fi achiziţionate şi de pe platforma adevarul.ro. De asemenea, vor fi transmite în sistem live-streaming pe portalul adevarul.ro zece spectacole înscrise în programul FNT. Acestea sunt completate de Interviurile Adevarul dedicate Festivalului, transmise live pe acelaşi portal, care se vor derula în perioada 15 octombrie – 1 noiembrie.  Astăzi, la Adevărul Live, sunt invitaţi Oana Pellea şi regizorul Felix Alexa.

„ Cad toate măştile“

Vlad Zamfirescu, invitat joi la Adevărul Live, este unul dintre actorii cei mai prolifici de pe scena românească. În cadrul FNT, va juca în două spectacole: „Dinte pentru dinte" (spectacolul va avea două reprezentaţii pe 23 octombrie, la Teatrul Odeon, Sala Majestic, de la orele 18.00 şi 21.00)   şi „Vestul singuratic“ ( Teatrul Nottara, 25 şi 26 octombrie, ora 19.00).

Spectacolul „Dinte pentru dinte“, montat la Teatrul din Târgul Mureş, este povestea a două cupluri care sunt pline de bune intenţii, însă, din cauza conflictelor dintre familii, se ajunge la nebunie. „Cad toate măştile pe care ei încearcă să le afişeze.  La Yasmina Reza, toţi ne recunoaştem cumva. N-ai cum să nu empatizezi. Am lucrat la Târgu Mureş cu o echipă extraordinară“. 
Spectacolul „Vestul singuratic“ este realizat de Cristi Juncu după piesa americanului Martin McDonagh. „Nouă ne-a plăcut şi ni s-a părut ceva atipic pentru România. Am făcut un gen de teatru mai puţin obişnuit în România, cu umor negru. Nu ştiu cât e de gustat aici. Toţi din echipă credem că meseria noastră e colectivă. Am încercat să construim un univers împreună. În acest spectacol, l-am descoperit pe Florin Piersic jr., nu mai jucasem alături de el“, a povestit Vlad Zamfirescu, la Adevărul Live.

„Pe public nu poţi să-l minţi“


Tania Popa joacă în spectacolul „Terorism“, regizat de Felix Alexa, care se va juca pe
(31 octombrie, de la ora 18.00,  şi pe 1 noiembrie, de la ora 20.00, la Sala Atelier a Teatrului Naţional „I.L.Caragiale“ din Bucureşti). „Ne-am distrat foarte tare la repetiţiile pentru spectacolul „Terorism“ de Vladimir şi Oleg Presniakov, în regia lui Felix Alexa. E mai bine să nu faci la foc maxim fiecare repetiţie, că te plafonezi. Felix nu putea să ne liniştească, noi nu eram serioşi. Când i-am arătat o repetiţie adevărată, n-a avut ce să mai zică.  (...) Sunt un om care trebuie să se consume, cred că de asta am făcut „Fata din curcubeu“. Pentru mine, cei mai importanţi sunt spectatorii, nu premiile sau cronicile. Pe public nu poţi să-l minţi. Ori îi place, ori nu“, spune actriţa Tania Popa.

vlad zamfirescu foto eduard enea


„The History Boys“, la Teatrul Excelsior


Spectacolul „The History Boys. Poveşti cu parfum de liceu“, de Alan Bennett, în regia şi scenografia lui Vlad Cristache, se joacă la Teatrul Excelsior, pe 26 şi 31 octombrie, în cadrul Festivalului Naţional de Teatru (FNT). „E o poveste fermecătoare despre o perioadă a vieţii, şi anume liceul, când fiecare puşti poate muta munţii din loc. (...) Pentru distribuţie am făcut un casting, pe mulţi dintre ei îi ştiam, am mai lucrat împreună. Avem în sală publicul ţintă, adolescenţii, dar şi oameni pasionaţi de teatru. Tinerii se regăsesc în liceenii de pe scenă, iar publicul matur îşi aminteşte de perioada adolescenţei, e un pic mai emoţional. (...) Faptul că sunt tânăr, oferă o anumită prospeţime spectacolului. Am lucrat două luni la spectacol“, a spus regizorul Vlad Cristache, la Adevărul Live.
Regizorul Vlad Cristache semnează şi scenografia spectacolului: „Îmi place să controlez toate aspectele unei producţii în care mă implic. Spaţiul contează şi trebuie rezolvat prima dată. E al patrulea spectacol pentru care lucrez la scenografie“.

Cine e cea mai puternică?

image

Spectacolul „Cea mai puternică“, după textul lui August Strindberg, cu Mihaela Teleoacă şi Antoaneta Cojocaru, se joacă pe 24, 25, 27 şi 28 octombrie, la Sala Nouă a Teatrului de Comedie, în cadrul Festivalului Naţional de Teatru (FNT).
O soţie şi o amantă, aflate faţă în faţă în ajunul Crăciunului. Un decor diafan, vătuit în alb, cu o masă de lalele galbene şi roşii. Pe scena Sălii Noi a Teatrului de Comedie, două femei fără nume, îmbrăcate în negru, respectiv în alb: Doamna X (Mihaela Teleoacă) şi Domnişoara Y (Antoaneta Cojocaru). Amanta, interpretată de Antoaneta Cojocaru,  care semnează şi regia spectacolului-laborator, rosteşte câteva vorbe doar în finalul spectacolului.
„Soţia şi amanta au în comun dragostea pentru un băiat. E un fapt de viaţă destul de des întâlnit şi nu putem întotdeauna să controlăm pe cine iubim. Mi-a plăcut textul, pentru că vorbeşte despre un subiect de viaţă. Cea mai puternică, în acest spectacol, este cea care îl iubeşte cel mai tare. În acest caz, personajul Mihaelei“, a povestit, vineri, Antoaneta Cojocaru, la Adevărul Live.Ce înseamnă spectacol-laborator?  Include cercetare. Generaţiile de artişti mari au trecut de la o partitură la alta, de la una dificilă, la una şi mai dificilă. „S-a investit în ei. Actorul nu mai valorează atât de mult. Nu am întâlnit o instituţie care să încerce să crească o generaţie nouă de actori“, crede Antoanta Cojocaru. Mihaela Teleoacă a afirmat, la rândul ei: „Actorul ajunge să şteargă ce a învăţat până atunci şi începe un nou drum.  Învaţă să zică textul într-un altfel de regie. (...) Comoditatea actorului se reduce la zero. Astfel de laboratoare sunt importante pentru public, dar şi pentru noi, actorii“.

Biletele pot fi cumpărate  şi de pe plarforma adevarul.ro

Biletele s-au pus în vânzare pe platforma online www.mystage.ro şi la casele de bilete ale teatrelor partenere (Teatrul Naţional „I.L.Caragiale din Bucureşti, Teatrul „L.S. Bulandra“, Teatrul „Nottara“, Teatrul Odeon, Teatrul de Comedie, Teatrul Excelsior, Teatrul Foarte Mic).

  În doar patru zile, 70% din biletele la Festivalul Naţional de Teatru (FNT), care au fost puse în vânzare la teatrele din Bucureşti şi, în premieră, online pe platforma www.mystage.ro, au fost epuizate.


În premieră pentru Festivalul Naţional de Teatru, biletele se pot achiziţiona online, prin www.mystage.ro – prima platformă de bilete dedicată exclusiv spectacolului de teatru din România. Platforma este accesibilă şi de pe orice dispozitiv mobil şi astfel oricine va putea cumpăra foarte uşor bilete la toate reprezentaţiile festivalului.


Sistemul funcţionează foarte simplu: fiecare utilizator îşi alege reprezentaţia şi locurile pe care şi le doreşte în sală şi apoi le cumpără. După efectuarea plăţii, fără alte costuri suplimentare, primeşte automat în contul său şi pe e-mail biletul electronic, cu care va putea intra direct la spectacole. Plăţile pe mystage.ro se pot efectua cu cardul, iar procesarea acestora se face în deplină siguranţă.

Platforma www.mystage.ro este un proiect realizat în parteneriat cu UNITER. Spectatorii pot cumpara bilete electronice pe telefonul mobil sau în format print-at-home. Biletele pot fi găsite şi la casele de bilete ale teatrelor.

Ultimele bilete disponibile FNT pe mystage.ro

Steaua fără nume 01-11, 19:00 sold out
Moliendo café 30-10, 20:00 0
Moliendo café 29-10, 20:00 0

Mobilă şi durere 28-10, 19:00 
Mobilă şi durere 27-10, 19:00 


Cea mai puternică 24-10, 18:00 
BIZONI Fabula urbană #2 01-11, 20:00 
Tihna 26-10, 19:00 
Tihna 25-10, 19:00 
Apolodor 27-10, 18:00 

sub 10                          bilete ramase
Mein Kampf 23-10, 20:00  4
Emigranţii 24-10, 18:00     5
Coada 31-10, 18:00 5
Steaua fără nume 30-10, 19:00 5
Aniversarea 01-11, 18:00 6
Cea mai puternică 25-10, 21:00 6
Apolodor 27-10, 21:00     8
Steaua fără nume 31-10, 19:00 8
Vestul singuratic 25-10, 19:00 9
Conversaţie după înmormântare 24-10, 20:00 10
Iluzii 27-10, 18:00       11

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite