Interimatul cercetătoarei Liliana Passima la Muzeul Naţional al Ţăranului Român a fost prelungit cu 120 de zile

0
0

Cercetătoarea Liliana Passima, director interimar al Muzeului Naţional al Ţăranului Român (MNŢR) din Bucureşti, a declarat, joi, pentru Agenţia de presă News.ro, că, în luna decembrie, mandatul său a fost prelungit cu 120 de zile.

La sfârşitul lunii decembrie 2016, Ministerul Culturii a anunţat că procedura concursului de proiecte de management pentru MNŢR a fost suspendată până la pronunţarea instanţei de fond.

”Este un al treilea interimat, prelungit din decembrie, cu 120 de zile”, a spus Liliana Passima

pentru News.ro, precizând că, până în prezent, nu a fost făcută fila de buget de la Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale.

Pe 9 decembrie, Virgil Niţulescu, fost manager al MNŢR şi câştigător al celui de-al doilea concurs de proiecte de management organizat în 2016, a declarat pentru Agenţia de presă News.ro că a câştigat procesul intentat Ministerului Culturii în luna octombrie şi că speră ca viitorul ministru să finalizeze procedurile începute cu el de Corina Şuteu.

Ministerul Culturii a organizat al treilea concurs de proiecte de management pe 2016 pentru Muzeul Naţional al Ţăranului Român, după ce rezultatele primelor două au fost anulate în urma mai multor contestaţii.

Cercetătoarea Liliana Passima, directorul interimar al Muzeului Naţional al Ţăranului Român, a câştigat cel de-al treilea concurs de proiecte de management pentru instituţia muzeală, cu media 8,87.

Pe 16 august 2016, Passima, angajat al Muzeului Naţional al Ţăranului Român, a fost numită de ministrul Culturii director interimar al instituţiei muzeale, în condiţiile în care se încheiase perioada de interimat a lui Virgil Niţulescu. Mandatul Lilianei Passima a fost apoi prelungit.

Virgil Niţulescu a fost declarat câştigător la al doilea concurs de proiecte organizat în 2016 de Ministerul Culturii pentru ocuparea funcţiei de manager al Muzeului Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti, cu nota 8,40. Vintilă Mihăilescu s-a clasat pe locul al doilea, cu nota 7,87, iar Liliana Passima a fost declarată ”respins”.

Corina Şuteu a anunţat că, la recomandarea Corpului de control al Prim-ministrului, concursul pentru şefia MNŢR va fi reluat.

La primul concurs care a avut loc în luna aprilie a anului 2016, câştigător a fost Vintilă Mihăilescu, însă el a fost anulat, în urma unei contestaţii formulate de Virgil Niţulescu, întrucat arhitectul Şerban Sturdza, membru al comisiei, nu ar fi îndeplinit condiţiile cerute de lege, s-a arătat într-un răspuns al ministerului pentru agenţia de presă News.ro.

Antropologul Vintilă Mihăilescu a intentat proces Ministerului Culturii, după ce acesta a anulat primul concurs pentru ocuparea postului de manager al Muzeului Ţăranului Român, pe care îl câştigase.

Mai multe - Cultură

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite