Horaţiu Mălăele, în commedia dell’arte. Piesa „Scapino“ de Moliere, difuzată de TVR, pentru a aniversa 60 de ani de Teatru Naţional de Televiziune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teatrul Naţional de Televiziune a împlinit anul acesta 60 de ani. Casa de Producţie TVR prezintă montările începuturilor, printre care şi spectacolul „Scapino” de  Molière. În regia lui Alexandru Dabija,  spectacolul a fost realizat în anul 1992, cu Horaţiu Mălăele în rolul principal.

 Alexandru Dabija, regizorul spectacolului, foloseşte comedia lui Moliere ca pe un pretext  pentru întoarcearea la matca originară a personajului principal, Scapino: commedia dell’arte. Horaţiu Mălăele e cap de afiş în distribuţia spectacolului în rolul lui Scapino. Din distribuţia spectacolului mai fac parte  Mircea Constantinescu, Valentin Teodosiu,George Alexandru, Valeriu Preda, Mircea Jida, Victoria Cociaş, Anca Băjenaru, Camelia Zorlescu.

Spectacolul „Scapino” va fi difuzat pe TVR Moldova, cu următorul program: sâmbătă, 2 septembrie, de la ora 16.00; pe TVR Internaţional, vineri, 1 septembrie, de la ora 23,00. Sâmbătă, 2 septembrie, va fi difuzat de  ora 18.00, pe TVR 3, iar  duminică, 3 septembrie, de la ora 20.00.

Horaţiu Mălăele este unul dintre cei mai îndrăgiţi actori, regizori, caricaturişti şi scriitori români. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” în 1975, la clasa lui Octavian Cotescu.

A creat peste 50 de roluri în teatru şi în film, a jucat şi a regizat  teatru TV („Astă seară se joacă fără piesă” de Luigi Pirandello, regia Eugen Todoran, 1987, „La prima vedere” de Ion Băieşu, regia Horaţiu Mălăele, 1994, „Poveste studenţească” de Mihail Şorbu, regia Cornel Todea, 1985, „O noapte furtunoasă” de I.L Caragiale, regia Sorana Coroamă Stanca, 1983) 

A creat personaje memorabile precum „Unchiul Vanea” la Bulandra, „Sinucigaşul” şi „Poche-Chandebise” la Nottara, „Profesorul” sau„Lelio” la Odeon.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite