Garderoba scriitorului Gabriel García Márquez, scoasă la vânzare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Garcia FOTO Facebook
Gabriel Garcia FOTO Facebook

Garderoba scriitorului columbian Gabriel García Márquez, 400 de haine şi accesorii, va fi scoasă la vânzare începând din 20 octombrie, în Mexic, oraşul său de adopţie, a precizat vineri familia, citată de AFP.

Numit "Cabinetul familiei García Márquez", evenimentul va marca eschiderea "casei literaturii Gabriel Garcia Marquez", un centru cultural în locuinţa din sudul Mexicului în care autorul cărţii "Un veac de singurătate" a trăit şi a scris mai mulţi ani. 

Selecţia obiectelor propuse spre vânzare a fost supervizată de nepoata premiatului cu Nobel pentru Literatură în 1982,    Emilia Garcia Elizondo, directoare a viitorului centru cultural.

Scriitorul, căruia i se spunea "Gabo", "avea costume preferate şi creatori de modă preferaţi", a declarat Garcia Elizondo într-un comunicat. "Avem de asemenea haine cu mici vestigii din viaţa scriitorului. O geantă cu un marker într-un buzunar, pe care îl folosea pentru a oferi autografe, sau o pată de cerneală", a adăugat ea. 

Genţile din tweed, care defineau stilul lui "Gabo", fac parte de asemenea din colecţie. 

Obiecte care i-au aparţinut soţiei, Mercedes Barcha, vor fi propuse spre vânzare, sau hainele pe care ea le-a purtat în ziua în care soţul ei a primit Nobelul.                

Vânzarea va începe pe 20 octombrie, destinată unui grup privilegiat de 100 de invitaţi apropiaţi familiei, anunţă ziarul mexican El Milenio. 

Veniturile rezultate vor ajunge la o fundaţie care ajută copiii din comunităţile indigene din sudul Mexicului.                

Gabriel Garcia Marquez a murit la 17 aprilie 2014, la vârsta de 87 de ani, în Mexic, unde columbianul şi-a trăit o parte din viaţă. Soţia sa a murit la aceeaşi vârstă, pe 15 august 2020.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite