„Gaiţele“ - 10 ani de la premieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cele mai iubite spectacole ale Teatrului Odeon şi cel mai longeviv din repertoriul actual, „Gaiţele", o comedie cu umor irezistibil ce a adus zâmbetul pe chipul atâtor spectatori împlineşte pe 27 mai, 10 ani de la prima reprezentaţie.

De la premiera din 2002, spectacolul „Gaiţele" de Al. Kiriţescu, în regia lui Alexandru Dabija, a încântat atât publicul iubitor de teatru, cât şi profesioniştii, atât la sediu, cât şi în numeroase oraşe din ţară unde a fost prezentat în turnee şi festivaluri: Iaşi, Buzău, Alba-Iulia, Focşani, Piatra Neamţ, Timişoara, Braşov, Arad, Galaţi, Călăraşi, Caracal şi Ploieşti.

Spectacolul a numărat timp de 10 ani peste 150 de reprezentaţii, a adunat mii de aplauze şi se bucură în continuare de o distribuţie de nota 10: Dorina Lazăr, Constantin Cojocaru, Ionel Mihăilescu, Marius Stănescu, Carmen Tănase, Virginia Rogin, Elvira Deatcu/ Paula Niculiţă, Dana Voicu, Petre Nicolae, Ana Maria Moldovan, Pavel Bartoş, în regia lui Alexandru Dabija.

Citiți aici o cronică la spectacolul „Gaițele“. Vampa, baba, amantul ratat, mironosiţa trădată, servitoarea fitilistă şi parvenita se întâlnesc în sufrageria Anetei pentru a bârfi tot ce mişcă şi ce nu mişcă.

Încasările din vânzarea biletelor de la reprezentaţia din 27 mai, ora 19.00, vor fi donate actorului Şerban Ionescu, angajat al teatrului Odeon în perioada 1992 - 2004.

PREMII
CONSTANTIN COJOCARU - Premiul pentru cel mai bun rol feminin, Festivalul de Teatru de la Piatra Neamţ, 2005
CARMEN TĂNASE - Premiul pentru rol secundar, Festivalul Dramaturgiei Româneşti de la Timişoara, 2004
DORINA LAZĂR - Premiul pentru cea mai bună actriţă, Festivalul Naţional de Comedie, Galaţi, 2002
PAULA NICULIȚĂ - Menţiune pentru interpretare, Festivalul Naţional de Comedie, Galaţi, 2002

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite