FOTO Dans în mall, cu ocazia „Zilelor Europene ale Operei“

0
0

Câţiva dansatori de la „Gigi Căciuleanu Romania Dance Company“ au creat, ieri, cu ocazia „Zilelor Europene ale Operei“, sărbătorite, anul acesta, pe 11 şi 12 mai, un flash mob, în faţa sutelor de oameni aflaţi în mallul bucureştean „Băneasa Shopping City.

Printre vizitatorii cu privirile ţintite pe vitrinele magazinelor din mallul bucureştean „Băneasa Shopping City“, şi-au făcut loc, ieri după-amiază, în paşi de dans, doi tineri. Graţioşi, în timp ce muzica clasică răsuna dintr-odată la parterul complexului, ba chiar şi la etaj, tinerii cu spatele frumos au întors înspre ei capete şi aparate de fotografiat. Alţi doi tineri au început să danseze împreună cu ei, apoi alţi patru, şi încă alţi doi, într-o coregrafie exemplară.

Coregrafie în viziunea lui Gigi Căciuleanu

Ei sunt dansatori la „Gigi Căciuleanu Romania Dance Company“ care, pentru a celebra „Zilele Europene ale Operei“, au creat un flash mob la parterul mallului din Băneasa. „Deghizaţi“ în cumpărători sau vizitatori anonimi, dansatorii i-au surprins pe cei prezenţi în mall, cu fragmente din spectacolul de teatru coregrafic „La Follia in William Shakespeare“, în viziunea coregrafului Gigi Căciuleanu. Spectacolul va avea premiera pe 29 septembrie la Teatrul Bulandra, în cadrul Festivalului „George Enescu“. Prin acest moment, dansatorii au dorit să transmită că „dansul este parte a vieţii, ne îmbogăţeşte şi ne umanizează şi, chiar dacă nu-l putem practica noi înşine, putem căuta dansul şi ne putem bucura de el şi de jocul autocunoaşterii.“


 

image„Zilele Europene ale Operei“ - „ceva nou“

Mulţi dintre cei prezenţi în mall nu ştiau însă că există o zi sărbătorită la nivel internaţional şi dedicată Operei. „A fost un dans minunat! Am mai văzut pe la televizor astfel de momente, când oameni din mulţime încep să danseze, aşa, dintr-odată, dar e prima oară când asist, pe viu, la un astfel de dans. Nu ştiam că weekendul acesta se sărbătoresc «Zilele Europene ale Operei». De fapt, nici nu ştiam că există un astfel de eveniment. Mă bucur că am aflat ceva nou azi.“, a spus, pentru „Adevărul“, Ileana Gorgan. Nici Cristian Manea, care a filmat, pe telefonul mobil, tot dansul celor de la „Gigi Căciuleanu Romania Dance Company“ nu ştia despre eveniment. Dar i-a plăcut dansul şi a promis că va merge la spectacol: „Astfel de mişcări ar trebui să vedem mai des. E o adevărată artă. Mi-au plăcut cum au dansat. O să-i caut şi o să merg la spectacolul lor. Ştiţi cumva când este?“.

image
image


Este al treilea an consecutiv când Asociaţia „Friends of Opera“ (n.r. –Prietenii Operei) organizează, cu prilejul „Zilelor Europene ale Operei“, şi prin intermediul dans-actorilor „Gigi Căciuleanu Romania Dance Company” (patronată de Fundaţia Art Production şi de compania JTI, în calitate de partener principal), astfel de momente dansante, menite să suscite interesul publicului faţă de muzica lirică. Tema din acest an şi a celei de-a şaptea ediţii a „Zilelor Europene ale Operei“, celebrată de peste 100 de companii şi asociaţii din Europa, este „Opera: teren de joacă“ .

Cultură


Ultimele știri
Cele mai citite