FOTO Andrea Bocelli a liberalizat opera la Bucureşti. Angela Gheorghiu a cântat melodia  „Copacul”, în duet cu Cezar Ouatu pe scena de la Romexpo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tenorul Andrea Bocelli, în concert la Bucureşti FOTO Marian Iliescu
Tenorul Andrea Bocelli, în concert la Bucureşti FOTO Marian Iliescu

Andrea Bocelli a cântat sâmbătă-seară la Bucureşti, alături de Orchestra Naţională Radio, având-o ca invitată pe Angela Gheorghiu, într-un concert extraordinar susţinut la Romexpo. Soprana română a cântat pentru prima dată în duet cu Cezar Ouatu melodia "Copacul", consacrată de Aurelian Andreescu. Printre personalităţile aflate în zona de VIP, unde biletul a costat 1.400 de lei, s-a aflat şi premierul Victor Ponta, cu soţia sa, Daciana Sârbu.

Lume multă, la Romexpo, intrarea C, sâmbătă seara. Parcarea s-a umplut de melomani şi de iubitori de muzică, tineri, vârstnici, dar si copii, în ciuda faptului că un bilet în picioare, cel mai ieftin la concertul lui Andrea Bocelli, a costat 150 de lei. Publicul elegant sau îmbrăcat sport a venit, în ciuda frigului tăios, cu mic, cu mare să-l audă pe tenorul italian, cu un timbru inconfundabil, care a concertat pentru prima oară la Bucureşti.

A fost înnorat şi un vânt puternic a bătut  în timpul concertului, după ce cu două ore înainte de show-ul programat la 20.00 a plouat peste Capitală.

Publicul putea bea bere graţie jetoanelelor pe care banca Raiffeissen le împărţea la standuri speciale: 7 lei jetonul pentru un pahar de bere la draft. Cu două jetoane puteai cumpăra şi un popcorn mare.  Din fericire, nu a plouat peste vacarmul din parcarea Romexpo.  

În ciuda condiţiilor meteo vitrege,  Andrea Bocelli (55 de ani), care în urma unui accident a rămas fără vedere la 12 ani, a dăruit publicului bucureştean un concert de neuitat, alături de invitaţii săi speciali: soprana Angela Gheorghiu, soprana Paola Sanguinetti, grupul DIV4S, grupul CARisMA, Cezar Ouatu (reprezentantul României la Eurovision), Corul Radio şi Orchestra Naţională Radio.

Melomanii au putut să asculte pentru prima oară live în România în interpretarea lui Andrea Bocelli piese care l-au consacrat, arii şi duete celebre din opere ca "Trubadurul", "Rigoletto", "Boema", "Traviata", dar şi piese de pe noul album al artistului, "Passione". 

A lipsit, din pacate, din repertorul serii celebrul hit "Vivo per lei"  a tenorului care a consacrat genul opera-pop.

Proiectat pe trei ecrane

Spectacolul a putut fi urmărit pe trei ecrane, în tradiţia show -urilor "Pavarotti's Friends", cel care a liberalizat muzica clasică în lume, aducând-o pe stadioane în faţa publicului larg. Andrea Bocelli a fost unul dintre prietenii acestuia, Pavarotti fiind tenorul care l-a descoperit când avea deja 35 de ani şi cânta neştiut de nimeni prin baruri de provincie.

Deşi şi Opera Naţională din Bucureşti organizează spectacole în aer liber, niciun spectacol de operă din România de acest gen nu s-a bucurat până acum de prezenţa unor staruri de calibrul lui Andrea Bocelli si Angela Gheorghiu care să cânte în duet. Cei doi au mai cântat împreună la Colosseum în 2009, tot in aer liber.

Duet Angela Gheorghiu si Cezar Oautu

Angela Gheorghiu, în calitate de "special guest", a strălucit pe parcursul serii, la Romexpo, în trei ţinute elegante. Un moment deosebit a fost acela în care a interpretat în duet cu contratenorul Cezar Ouatu (33 de ani) melodia "Copacul", cei doi fiind pe scenă pentru prima dată împreună, dupa ce Angela Gheorghiu (48 de ani) şi-a asumat, de curând, public legatura cu contratenorul care a reprezentat România la Eurovision. 

Amplitudinea timbrului lui Cezar Ouatu a fost acoperită de cea a sopranei în melodia cunoscută prin interpretarea lui Aurelian Andreescu, dar şi de cea a lui Andrea Bocelli, când toţi trei au susţinut bisul din finalul concertului cu "O sole mio".

Însă cea mai emoţionantă parte din concert a fost aceea când soprana română a interpretat alături de Bocelli melodia "Time to Say Goodbay", pe care acesta o consacrat-o alături de Sarah Brightman. Perfecţionistă, Angela Gheorghiu, după ce nu a fost mulţumită de cum a început melodia, a oprit orchestra şi-a reluat intrarea vocală.

70 de milioane de discuri vândute

“Pentru mine, muzica este o nevoie, la fel ca nevoia de iubire;  şi, mai presus de orice, este şi destinul meu",  mărturisea Andrea Bocelli, in interviul pentru "Weekend Adevarul".

Andrea Bocelli s-a născut în comuna Lajatico din provincia Pisa, la 22 septembrie 1958. Licenţiat în drept, el este unul dintre cele mai surprinzătoare fenomene muzicale ivite în ultimii ani. După ce, în anul 1994, a fost câştigătorul Secţiunii „Propuneri noi“ la Festivalul Sanremo, a ajuns în vârful clasamentelor discografice internaţionale şi a vândut peste 70 de milioane de discuri. Ambasador al tradiţiei muzicale italiene, Bocelli a apărut în spectacole alături de cei mai proeminenţi artişti ai muzicii contemporane, pe principalele scene din lume. 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite