„Folia, Shakespeare & Co“, un nou spectacol semnat de Gigi Căciuleanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spectacolul „D'ale noastre“, de Gigi Căciuleanu FOTO Adi Bulboacă
Spectacolul „D'ale noastre“, de Gigi Căciuleanu FOTO Adi Bulboacă

Coregraful Gigi Căciuleanu pregăteşte, pentru finalul lunii aprilie, o montare inedită a spectacolului „Folia, Shakespeare & Co“, precum şi un turneu naţional şi internaţional fără precedent.

Gigi Căciuleanu a fost distins cu Premiul pentru Forţarea Limitelor, în cadrul Galei Mediafax 2014, desfăşurată pe 4 martie la Ateneul Român din Bucureşti. Cel care i-a oferit premiul lui Gigi Căciuleanu a fost personajul Henri Coandă, interpretat de cunoscutul actor Vladimir Găitan.

La finalul lunii aprilie, o montare inedită a spectacolului „Folia, Shakespeare & Co“ va avea avanpremiera la Teatrul Metropolis din Bucureşti. De asemenea, Gigi Căciuleanu are în pregătire un turneu naţional şi internaţional fără precedent, care va avea loc în toamnă şi va reuni mai multe spectacole şi dezbateri. Trecând prin Caragiale şi Shakespeare, turneul îi provoacă pe români şi propune o viziune nouă asupra unei teme sensibile, identitatea naţională: „românii nu sunt diferiţi, ci universali“. „Ideea mea a fost să prelucrez artistic nişte teme naţionale şi să le adaptez la modernitate“, spune Gigi Căciuleanu.

Coregraf, balerin şi profesor de talie internaţională, Gigi Căciuleanu este director artistic al Baletului Naţional din Chile din anul 2001. Îşi împarte activitatea de creaţie coregrafică între Compania sa din Paris, Baletul Naţional Chilian şi Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski“ din Constanţa.

În 2002 a primit la Santiago premiul Altazor, echivalent chilian al Oscarului, pentru spectacolul "Gente". În 2003 a fost numit cel mai bun coregraf internaţional al anului de către Cercul Criticilor de Artă din Chile. Gigi Căciuleanu este decorat în Franţa cu titlul de Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor, şi în România cu Steaua României în grad de Cavaler.

Predă tehnica sa specifică şi transmite stilul său original de dans contemporan sub formă de ateliere şi master-class în cadrul instituţiilor de prestigiu precum: Conservatorul Naţional Superior La Villette, L' Ecole de l' Opéra de Paris, Conservatoarele Naţionale franceze: Boulogne - Billancourt, Annecy, Chambéry şi Rennes.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite