Festivalului Luminii aduce culoare şi fantezie pe străzile oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În timpul festivalului bucureştenii vor putea admira mai multe instalaţii precum cea din imagine
În timpul festivalului bucureştenii vor putea admira mai multe instalaţii precum cea din imagine

Între 5 şi 8 mai, în Bucureşti, va avea loc a doua ediţie a Festivalului Internaţional al Luminii, organziată de Spotlight ARCUB. În timpul festivalului, în Bucureşti, vor fi prezente mai multe instalaţii realizate de artişti români şi străini.

A doua ediţie a Festivalului Internaţional al Luminii, organziată de Spotlight ARCUB, Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, va avea loc în perioada 5-8 mai,. Timp de patru zile instalaţiile interactive şi spectacolele de lumini vor schimba peisajul urban al Capitalei şi vor pune intr-o lumină complet nouă locurile deja cunoscute ale oraşului.

Evenimentul debutează cu un show dinamic şi captivant. Pe 5 mai, de la ora 20:30,  în Piaţa George Enescu alături de britanicii de la Lords of Lights. Instalaţia este inspirată de invenţiile savantului Nikola Tesla. Zoli Toth Project vor realiza un spectacol.

După evenimentul de deschidere instalaţiile vor putea fi descoperite pe traseul dintre Biblioteca Centrală Universitară şi Piaţa Naţiunile Unite. Festivalul va aveamai multe instalaţii precum Fantastic Planet, 3D Selfie, Kaleidoscope Europe, Carpet IRIS sau Drawn in light.

Festivalul luminilor

Fantastic Planet  este o instalaţie sub forma unui gigant gonflabil şi luminos, cu o înălţime de 12 metri. Inspirată după coproducţia franco-cehă din 1973, „Planeta fantastică”, regizată de René Lalouxm, lucrarea îşi transpune vizitatorii într-un univers suprarealist, în care pământenii sunt nevoiţi să împartă lumea cu o rasă de humanozi uriaşi. Autoarea este Amanda Parer, iar instalaţia poate fi văzută la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”.

3D Selfie  este o instalaţie care îţi revoluţionează contul de social media. Fă-ţi un scan 3D şi apoi descarcă cel mai inovator selfie la care te-ai putea gândi.Instalaţia poate fi găsită la Calea Victoriei 21.

Instalaţia, Kaleidoscope Europe,care reprezintă România la Amsterdam Light Festival şi care a fost inclusă în Luminade Walking Tour este un instrument care ilustrează conceptul de „unitate în diversitate”.Acestea sunt doar câteva din instalaţiile pe care bucureştenii le vor putea vedea în timpul festivalului.



 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite