EXCLUSIV „Ana, mon amour“ a strălucit pe covorul roşu la Berlinale, chiar înaintea actorilor Hugh Jackman şi Patrick Stewart

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Ana, mon amour" a avut proiecţia de gală aseară, la Berlinale Palast, în prezenţa unui public numeros, care a umplut cele 1.400 de locuri.

Câştigător al unui "Urs de Aur" la festival pentru "Poziţia Coplului", Călin Peter Netzer a fost aplaudat la scenă deschisă, iar echipa filmului de asemenea. Diana Cavallioti (foto jos)  a strălucit pe covorul roşu într-o rochie verde, lungă şi foarte elegantă. Alături i-au fost, la fel de eleganţi, Mircea Postelnicu, Vlad Ivanov, Adrian Titieni, dar şi co-scenarista Iulia Lumânare, scriitorul Cezar Paul Bădescu, directorul de imagine Andrei Butică, Codin Maticiuc (co-producător), Dana Bunescu (montaj), precum şi producătorii Jonas Katzenstein şi Leo Maximilian.

Din păcate, prezenţa românilor pe covorul roşu a fost puţin umbrită de un eveniment paralel, care a adunat presa prezentă la festival: conferinţa de presă a filmului "Logan", cu Patrick Stewart şi Hugh Jackman. Jurnaliştii însă au văzut "Ana, mon amour" vineri dimineaţa şi au aplaudat în picioare producţia românească.

image

De altfel, o parte dintre jurnaliştii prezenţi la Berlinale au declarat după proiecţie că este "un film foarte puternic", care abordează la un loc teme care nu se regăsesc de obicei în filme, respectiv religia şi psihanaliza. 

Cea mai mare provocare a acestui film a fost scenariul şi felul în care funcţionează pe ecran, la fel de provocator a fost şi lucrul cu actorii.”, a mărturisit regizorul Calin Netzer în conferinţa de presă la Berlinală 2017

„E o mare traumă să afli la 17 ani că tatăl tău nu e de fapt tatăl tău biologic. Ăsta e cazul Anei. E o traumă şi să afli ca băiat că mama ta a vrut să fugă cu un neamţ şi ai tăi nu s-au despărţit tocmai din cauza ta, cum e cazul lui Toma. Aşa că intră în relaţia de co-depenţă unul cu celălalt.”

După o pauză de un an, timp în care nu a fost prezentă în competiţia oficială de la Berlinale, România revine cu „Ana, mon amour”, în regia lui Călin Peter Netzer. După ce a câştigat, în 2013, Ursul de Aur cu pelicula ”Poziţia copilului”, regizorul Călin Peter Netzer revine pe marile ecrane cu un film ce explorează dinamica celor mai importante relaţii din viaţa unui om. ”Ana, mon amour” este analiza unei poveşti de dragoste, o incursiune atipică ce surprinde cele mai tensionate şi delicate momente din evoluţia unui cuplu. 

image

Adrian Titieni, Mircea Postelnicu, Diana Cavallioti şi Călin Peter Netzer      FOTO: Florin Ghioca

Filmul a fost selectat în competiţia oficială a celei de-a 67-a ediţii a Berlinalei (9-19 februarie) şi va putea fi vizionat în cinematografele din România din 3 martie, la scurt timp după premiera internaţională.

Corespondenţă specială de la Berlin, cu sprijinul ICR şi F64.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite