Dezvăluirile degustătoarei lui Hitler: Fuhrerul era vegetarian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Afirmaţiile lui Woelk par să confirme suspiciunile că Adolf Hitler a 
fost vegetarian şi există dovezi ample despre faptul că a fost un 
iubitor de animale. FOTO AFP
Afirmaţiile lui Woelk par să confirme suspiciunile că Adolf Hitler a fost vegetarian şi există dovezi ample despre faptul că a fost un iubitor de animale. FOTO AFP

După decenii de tăcere, Margot Woelk, în vârstă de 95 de ani, considerată a fi ultimul membru în viaţă al echipei însărcinate cu degustarea mâncării lui Adolf Hitler, a făcut noi dezvăluiri despre fostul dictator.

Într-un interviu acordat  publicaţiei „The Times“, Woelk a povestit că degusta mâncarea Fuhrer-ului între orele 11 şi 12,  înainte să fie dusă la sediul nazist, cunoscut sub numele de „Bârlogul Lupului“. Întotdeauna exista o întârziere de o oră între momentul în care mâncarea era degustată şi apoi servită lui Hitler, timp suficient pentru a lăsa efectele negative ale oricăror otrăvuri să îşi facă efectul. 

„Toată mâncarea era vegetariană, alimentele erau delicioase şi proaspete, de la sparanghel la ardei şi mazăre, servite cu orez şi salate. Toate erau aranjate pe o farfurie, la fel cum i-ar fi fost servite lui. Nu a fost niciodată carne şi nu-mi amintesc de niciun peşte“, a declarat ea. „Desigur, îmi era frică. Dacă mâncarea ar fi fost otrăvită, nu aş mai fi fost astăzi aici. Eram forţaţi să mâncăm, nu aveam de ales“, a povestit ea.

Afirmaţiile lui Woelk par să confirme suspiciunile că Adolf Hitler a fost vegetarian şi există dovezi ample despre faptul că a fost un iubitor de animale.

Woelk a început să deguste mâncarea atunci când ofiţerii SS, trupele speciale ale regimului nazist, s-au prezentat la ea acasă. Deşi iniţial a locuit cu soacra ei, ulterior Woelk a fost nevoită să trăiască în clădirea unei şcoli, după o tentativă nereuşită de asasinare a lui Hitler, din iulie 1944.

După mai mult de doi ani de serviciu, ea a fugit, nu cu mult timp după ce Hitler a abandonat „Bârlogul Lupului“. Un înalt ofiţer nazist a ajutat-o să revină la Berlin. Woelk crede că celelalte degustătoare, toate femei tinere, nu au fost atât de norocoase şi că au murit atunci când au sosit ruşii.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite