Cristi Puiu prezintă o trilogie cinematografică la Festivalul Internaţional de la Rotterdam

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Regizorul Cristi Puiu
Regizorul Cristi Puiu

Filme realizate de regizorul român cu actori francezi de teatru, în 2011, rulează zilele acestea în cinematografele din Rotterdam.

Proiectul a fost realizat Cristi Puiu în anul 2011, la Toulouse, în cadrul atelierului Les Chantiers Nomades, cu actori francezi de teatru.

Rezultatul, o trilogie intitulată „Trei exerciţii de interpetare“, rulează în Festivalului Internaţional de la Rotterdam (23 ianuarie – 3 februarie). Proiectul porneşte de la un studiu celebru al scriitorului rus Vladimir Soloviov – „Trei conversaţii cu privire la război, progres şi sfârşitul istoriei“ (1899).
Filmele pentru care Puiu a lucrat cu actorii francezi sunt minimaliste şi vorbesc despre literatură, societate, spiritualitate şi despre ce înseamnă să joci – în film, dar şi în viaţa reală. „Pură plăcere intelectuală şi cinematografică“, le descriu organizatorii pe siteul festivalului.  

Cele trei poveşti  cinematografice – „The Cat is On the Chair“, „The Mouse is Under the Table“ şi „The Monkey is On the Branch“ vor fi proiectate pe 25 ianuarie (cinema Lantaren Venster) şi pe 26 ianuarie (cinema Cinerama).

Anul trecut, unul dintre filme, „The Mouse is Under the Table“, a fost lansat în România pe DVD şi distribuit în timpul Festivalului Internaţional de Film Transilvania, cu revista „AperiTIFF“.

Cristi Puiu este unul dintre cei mai cunoscuţi regizori ai Noului Val. În anul 2006, Puiu a câştigat la prestigiosul Festival de la Cannes Premiul „Un certain regard“ pentru filmul „Moartea domnului Lăzărescu“. Cel mai recent film al regizorului este „Aurora“ (2010).

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite