Conflict f─â┼úi┼č ├«n jurul conducerii Muzeului ┼ó─âranului Rom├ón

0
0
muzeul taranului roman mtr
Muzeul Ţăranului Român, niciodată mai disputat ca anul acesta

Virgil Ni┼úulescu, c├ó┼čtig─âtor al celui de-al doilea concurs de proiecte de management organizat anul acesta pentru Muzeul Na┼úional al ┼ó─âranului Rom├ón, a declarat c─â va ac┼úiona ├«n judecat─â Ministerul Culturii, dup─â ce ministrul Corina ┼×uteu l-a anun┼úat c─â, la recomandarea Corpului de control al Prim-ministrului, concursul de proiecte de management pentru MN┼óR va fi reluat, pentru a elimina orice suspiciune de neregularitate.

Virgil Niţulescu a fost anunţat marţi, după ce încheiase negocierile cu Ministerul Culturii privind noul său mandat, că întreaga procedură de concurs va fi reluată.

ÔÇŁMi s-a spus c─â se anuleaz─â ca urmare a unor propuneri venite din partea Corpului de ControlÔÇŁ, a declarat Virgil Ni┼úulescu pentru News.ro. ├Äntrebat dac─â va da ├«n judecat─â ministerul el a r─âspuns afirmativ. ├Än plus, Virgil Ni┼úulescu va participa ┼či la urm─âtorul concurs care va fi organizat pentru ocuparea func┼úiei de conducere a Muzeului Na┼úional al ┼ó─âranului Rom├ón.

├Än opinia lui, decizia ministrului este ilegal─â. ÔÇŁDin punctul meu de vedere, decizia doamnei ministru este ilegal─â. Sper c─â ┼či Justi┼úia va ajunge la aceea┼či concluzieÔÇŁ, a scris Ni┼úulescu, mar┼úi sear─â, pe contul s─âu de Facebook.

ÔÇŁCorpul de Control al Prim-ministrului a efectuat, ├«ncep├ónd cu luna august 2016, o ac┼úiune de documentare ├«n leg─âtur─â cu modul ├«n care Ministerul Culturii - Rom├ónia a organizat concursurile pentru ocuparea func┼úiei de manager la Muzeul Na┼úional al ┼ó─âranului Rom├ón. ├Än urma acestui demers, recomandarea Corpului de control al premierului a fost de a relua concursul, pentru a elimina orice suspiciune de neregularitate ├«n cazul ambelor concursuriÔÇŁ, a scris miercuri ministrul Culturii pe pagina sa de Facebook.

Ministerul Culturii a decis reluarea procedurii privind concursul de proiecte de management pentru MŢR. Decizia a fost luată în conformitate cu propunerile Corpului de Control transmise printr-o adresă a Ministerului Culturii, mai precizează ministrul.

Virgil Niţulescu: Ministerul a decis anularea concursului de proiecte de management pentru MNŢR

Virgil Ni┼úulescu, c├ó┼čtig─âtor al celui de-al doilea concurs de proiecte de management organizat anul acesta pentru Muzeul Na┼úional al ┼ó─âranului Rom├ón a anun┼úat, mar┼úi sear─â, c─â Ministerul Culturii a decis anularea acestuia, ├«n urma propunerilor venite din partea Corpului de Control al Prim-Ministrului, ┼či c─â totul trebuie luat de la zero. El afirm─â c─â m─âsura luat─â de ministrul Corina ┼×uteu este ÔÇŁilegal─âÔÇŁ.

Virgil Ni┼úulescu a scris, pe contul s─âu de Facebook, c─â mar┼úi, ÔÇŁ├«n crucea nop┼úiiÔÇŁ, ministrul Corina ┼×uteu l-a anun┼úat - dup─â ce negocierile lui cu Ministerul Culturii, privind noul mandat, se ├«ncheiaser─â - c─â a decis s─â reia toat─â procedura de concurs.

"Ieri (luni, n.r.), ├«ncheiasem negocierile cu Ministerul Culturii (├«n ultima zi!) privind noul meu contract de management. ├Än mod normal, ar fi trebuit ca de luni, 26 septembrie, s─â m─â ├«ntorc la muzeu, ca manager. Ast─âzi (mar┼úi, n.r.), aproape de crucea nop┼úii, doamna ministru Corina Suteu m─â anun┼ú─â c─â, urmare a ┬źpropunerilor┬╗ venite din partea Corpului de Control al Prim-ministrului, propuneri sosite, ├«nt├ómpl─âtor, probabil, chiar ├«n ziua de 19 septembrie, dumneaei a decis s─â reia toat─â procedura de concurs. Ceea ce ├«nseamn─â c─â, de┼či Ministerul m-a declarat, ├«n 8 august, c├ó┼čtig─âtor al concursului, de┼či am ├«ncheiat negocierile cu Ministerul (coinciden┼ú─â, chiar ├«n ultima zi), concursul a fost anulat ┼či totul trebuie luat de la zeroÔÇŁ, se arat─â ├«n anun┼úul f─âcut de Virgil Ni┼úulescu.

În opinia lui, decizia ministrului este ilegală.

ÔÇŁDin punctul meu de vedere, decizia doamnei ministru este ilegal─â. Sper c─â ┼či Justi┼úia va ajunge la aceea┼či concluzieÔÇŁ, a mai scris Ni┼úulescu.

Pe 16 august, cercet─âtoarea Liliana Passima, angajat al Muzeului Na┼úional al ┼ó─âranului Rom├ón, a fost numit─â de ministrul Culturii director interimar al institu┼úiei muzeale pentru o perioad─â de 40 de zile, ├«n condi┼úiile ├«n care se ├«ncheie perioada de interimat a lui Virgil Ni┼úulescu, a fost anun┼úul publicat de Corina ┼×uteu pe pagina sa de Facebook.

ÔÇŁMinistrul Culturii precizeaz─â c─â, p├ón─â la clarificarea situa┼úiei de la MN┼óR, va am├óna semnarea noului contract de manager c├ó┼čtigat prin concurs de domnul Virgil Ni┼úulescu. ├Än acest moment, Corpul de Control al Prim-ministrului desf─â┼čoar─â o serie de verific─âri cu privire la legalitatea ┼či corectitudinea concursului de ocupare a postului de manager la Muzeul Na┼úional al ┼ó─âranului Rom├ón, urm├ónd ca dup─â publicarea raportului final, acesta s─â fac─â o serie de verific─âri privind activitatea MN┼óR din ultimii aniÔÇŁ, a scris pe Facebook Corina ┼×uteu.

Virgil Ni┼úulescu a fost declarat c├ó┼čtig─âtor la al doilea concurs de proiecte organizat anul acesta de Ministerul Culturii pentru ocuparea func┼úiei de manager al Muzeului Na┼úional al ┼ó─âranului Rom├ón (MN┼óR) din Bucure┼čti, cu nota 8,40. Vintil─â Mih─âilescu s-a clasat pe locul al doilea, cu nota 7,87, iar Liliana Passima a fost declarat─â respins, a anun┼úat s─âpt─âm├óna trecut─â ministerul Culturii.

La ├«nceputul lunii august, ministrul Culturii, Corina ┼×uteu, a discutat la sediul muzeului, cu angaja┼úii institu┼úiei, care au semnalat o serie de disfunc┼úionalit─â┼úi ├«n ceea ce prive┼čte managementul actualului director interimar, Virgil Ni┼úulescu. ├Än urma discu┼úiilor, ministrul Corina ┼×uteu a declarat c─â nu va semna un ordin de numire al noului manager p├ón─â la clarificarea situa┼úiei.Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite