Comorile din Ermitaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziarul „Adevărul“ va fi distribuit, în fiecare luni, cu câte un volum din colecţia „Marile muzee ale lumii“, la preţul de 12,99 lei. Noua colecţie este alcătuită din 15 albume despre cele mai importante muzee din întreaga lume şi continuă seria de succes „Pictori de geniu“.

Oferta cuprinde 15 volume editate în condiţii grafice deosebite. În afară de reproducerile de calitate a numeroase opere de artă - tablouri, sculpturi şi
alte obiecte de artă -, fiecare album conţine un istoric şi un plan al muzeului şi informaţii practice despre serviciile oferite de instituţie, despre mijloacele de transport cu care se poate ajunge acolo etc.

Cel mai important muzeu din Rusia

„Muzeul Ermitaj", primul volum din colecţie, care va fi distribuit gratuit, este dedicat celui mai important palat al artelor din Rusia, unul dintre muzeele cele mai cunoscute şi mai bogate din lume.

Povestea lui a început în 1764, când ţarina Ecateria cea Mare şi-a dorit o locuinţă retrasă, în care să se delecteze cu opere de artă, lângă Palatul de Iarnă. În acelaşi an i-a însărcinat pe ambasadorii săi să aleagă şi să cumpere lucrări artistice de valoare de oriunde din Europa. La aproape două secole şi jumătate de la înfiinţare, Muzeul Ermitaj adăposteşte comori nepreţuite, care au reuşit să supravieţuiască epocilor nefaste din istorie.

Printre acestea, Primul Război Mondial, în care a fost folosit pe post de spital, şi ocupaţia nazistă, când a rămas doar cu ramele tablourilor care au fost ascunse în locuri mai sigure.

Comorile care stau la dispoziţia vizitatorilor le aparţin celor mai mari artişti ai tuturor timpurilor: Michelangelo, Rafael, Leonardo da Vinci, Veronese, Caravaggio, Rembrandt, Canaletto, Fragonard sau Renoir, Gauguin, Cézanne şi Picasso.

Colecţia completă „Marile muzee ale lumii"

- Muzeul Ermitaj - Sankt Petersburg - 19 aprilie
- Muzeul Luvru - Paris- 26 aprilie
- Muzeul Prado - Madrid - 3 mai
- Galeria Naţională de Pictură - Berlin - 10 mai
- Egyptian Museum - Cairo - 17 mai
- National Gallery of Art - Washington - 24 mai
- Muzeul de Istorie a Artei - Viena - 31 mai
- Musee d'Orsay - Paris - 7 iunie
- Galeria Uffizi - Florenţa - 14 iunie
- National Gallery - Londra - 21 iunie
- Muzeul Van Gogh - Amsterdam - 28 iunie
- Galeria Naţională de Artă - Milano - 5 iulie
- Muzeul Puskin - Moscova - 12 iulie
- Muzeul Metropolitan de Artă - New York - 19 iulie
- Muzeul Brukenthal - Sibiu - 26 iulie

Cultură

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite