Cele trei dive au fermecat publicul de la Sala Radio la Concertul de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru mai mult de o mie de spectatori au umplut până la refuz, vineri seară, Sala Radio, la concertul celor trei dive, mezzo-soprana Ruxandra Donose şi sopranele Adina Niţescu şi Teodora Gheorghiu, care au interpretat partituri celebre.

Pentru mai mult de o mie de spectatori ce au umplut până la refuz, vineri seară, Sala Radio.

Cel mai frumos dar de Crăciun au fost ariile, duetele şi uverturile din opere celebre semnate de  Rossini, Verdi, Saint-Saëns, Bellini, Donizetti,  Puccini sau Wagner, oferite lor de trei mari voci care au strălucit pe cele mai mari scene ale lumii, au fost distinse cu premii internaţionale şi au fost partenere ale celor mai mari solişti de operă din ţară şi de peste hotare - mezzo-soprana Ruxandra Donose, sopranele Adina Niţescu şi Teodora Gheorghiu.

 Alături de Orchestra Naţională Radio, sub bagheta unuia dintre cei mai apreciaţi tineri dirijori români, Tiberiu Soare, au oferit un spectacol al eleganţei, virtuozităţii, al strălucirii vocale şi al farmecului personal, ce a smuls celor prezenţi aplauze îndelungi. Încă o dată, publicul din România a dat dovada căldurii cu care îşi primeşte marile talente, de aceea şi pentru artiste seara a fost una de vis:

‘’Acest concert a fost un eveniment frumos şi însemnat, cred eu, pentru toată lumea. În preajma Craciunului oamenii îşi adună împreună sufletele, noi ne-am adunat pentru ei vocile şi le-am făcut un cadou. Când cânt pentru publicul din România şi mai ales la Sala Radio simt că mi se deschide sufletul altfel. Este şi mai emoţionant, îmi dă o dorinţă şi mai mare de a face o întâlnire reuşită, de a le da ceea ce aşteaptă de la mine. M-am uitat în sală şi am văzut figuri cunoscute. Acest concert a fost pentru mine o bucurie şi îmi place să cred că şi pentru public a fost la fel’’ a spus, emoţionată, Ruxandra Donose. Teodora Gheorghiu s-a bucurat  şi ea de revenirea în ţară: ‘’A fost ca un cadou dăruit de noi celor care ne iubesc, celor care ne ascultă. Am încercat să adunăm în el numai momente frumoase, de vârf, arii cunoscute de public şi cred că i-am bucurat cu programul ales. M-am simţit bine pe scenă, foarte emoţionată, n-am mai cântat pentru publicul din România de anul trecut din turneul Celor Trei Dive, aşa că acest concert a fost un cadou şi pentru mine.’’ ‘’Cât de emoţionată am fost! Acasă e acasă... Mă bucur foarte mult că am reuşit să vin şi să dăruiesc celor de acasă posibilitatea de a mă auzi aici. Am revăzut în această seară publicul de la care am plecat. M-am bucurat să văd că e lume care se gândeşte la mine. Sunt sigură că muzica pe care le-am oferit-o i-a făcut pe cei care au fost la Sala Radio să uite, măcar pentru două ore, de griji. Le-am oferit, prin muzica noastră, puţină lumină şi puţină căldură’’, mărturiseşte şi Adina Niţescu.
CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite