Cel mai recent film regizat de Corneliu Porumboiu, în competiţie la Festivalul de Film de la New York

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Dumitrache şi Diana Avrămuţ, în pelicula "Când se lasă seara peste Bucureşti sau metabolism", în regia lui Corneliu Porumboiu.     FOTO: outnow.ch
Bogdan Dumitrache şi Diana Avrămuţ, în pelicula "Când se lasă seara peste Bucureşti sau metabolism", în regia lui Corneliu Porumboiu.     FOTO: outnow.ch

„Când se lasă seara peste Bucureşti sau metabolism”, cel mai recent lungmetraj regizat de Corneliu Porumboiu, a fost selecţionat în competiţia celei de-a 51-a ediţii a Festivalului de Film de la New York (NYFF), scrie site-ul revistei Variety.

La cea de-a 51-a ediţie a Festivalului de Film de la New York au fost alese 35 de filme. Selecţia din acest an, care conţinea în mod obişnuit între 25 şi 30 de filme, a fost alcătuită, în premieră, de scriitorul şi prezentatorul Kent Jones (49 de ani), care a fost numit în principala funcţie a festivalului - director al comitetului de programe şi selecţie - anul trecut, după retragerea lui Richard Pena.

Kent Jones a preferat o abordare diferită faţă de predecesorul său şi a decis să includă multe comedii în selecţia din acest an, printre care „About Time” de Richard Curtis, „Le Week-End” de Roger Michell şi „Alan Partridge” de Declan Lowney.

Acestor producţii li se alătură comediile „The Secrete Life of Walter Mitty” de Ben Stiller şi „Her” de Spike Jonze, care vor rula într-o gală specială, respectiv în gala de închidere a festivalului. „Captain Phillips” în regia lui Paul Greengrass va deschide cea de-a 51-a ediţie. 

Comediile ies în evidenţă anul acesta, întrucât  NYFF  este cunoscut drept un festival care promovează filmele provocatoare, serioase, inteligente, care s-au remarcat în circuitul festivalier internaţional. Printre peliculele prezentate de revista Variety, selecţionate la NYFF 2013, se află filmul de 250 de minute „North, the End of History”, regizat de Lav Diaz pe baza romanului „Crimă şi pedeapsă”, dar şi filmul regizorului român Corneliu Porumboiu, "Când se lasă seara peste Bucureşti sau metabolism".

 Selecţia din acest an de la NYFF include şi un set tradiţional de filme serioase care au impresionat în circuitul festivalier. Printre acestea se numără: „La Vie Secrete d'Adele” de Abdellatif Kechiche, câştigătorul trofeului Palme d'Or, în cadrul Festivalului de Film de la Cannes, „Inside Llewyn Davis” de Joel şi Ethan Coen şi „Nebraska” de Alexander Payne, 

Cea de-a 51-a ediţie a Festivalului de Film de la New York se va desfăşura în perioada 27 septembrie - 13 octombrie.

Cultură



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite