"Carmen şi "Madama Butterfly", cu interpreţi noi la Opera Naţională din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soprana Lavinia Mamot va debuta vineri, 19 octombrie, de la ora 19.00, pe scena Operei Naţionale (ONB) din Bucureşti, în rolul principal din "Madama Butterfly", de Giacomo Puccini, în timp ce duminică, publicul o va putea asculta pe mezzosoprana Florentina Onică în rolul lui Carmen din opera omonimă de Georges Bizet.

Scena Operei Naţionale Bucureşti va găzdui, vineri, reprezentaţia spectacolului "Madama Butterfly", de Giacomo Puccini, cu participarea dirijorului invitat Alexandru Samoilă. Povestea din Ţara Soarelui Răsare o va avea ca protagonistă pe tânăra soprană Lavinia Mamot, care va interpreta pentru prima oară în cariera sa rolul principal din opera lui Puccini, dând viaţă unei iubiri neîmplinite, pentru care va fi repudiată de familie.

Lavinia Mamot, absolventă a Univerităţii Naţionale de Muzică Bucureşti

Absolventă a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Facultatea de Interpretare Muzicală, secţia Canto, la clasa profesorului Maria Hurduc, soprana Lavinia Mamot a susţinut cursuri de masterclass cu Denice Graves, Virginia Zeani sau Eugenia Moldoveanu. De-a lungul carierei a colaborat cu dirijori importanţi ca Daisuke Soga, Jochen Wehner, Paul Nadler, Laurence Equilbey, Jin Wang, Christoph Adt, Cristian Mandeal.

A susţinut concerte cu Filarmonica "George Enescu" din Bucureşti, Filarmonica "Moldova" din Iaşi, concerte în colaborare cu Societatea Română de Radiodifuziune şi în cadrul Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti. Repertoriul său cuprinde roluri precum Cio Cio San din "Madama Butterfly", Micaela din "Carmen", de Georges Bizet, Tosca din opera omonimă, de Giacomo Puccini, şi Rosalinde din opereta "Liliacul", de Johann Strauss.

Spectacolul "Madama Butterfly" de vineri va fi dirijat de Alexandru Samoilă, invitat al teatrelor şi sălilor de concert din întreaga lume.

Din distribuţia spectacolului "Madama Butterfly" fac parte artişti şi colaboratori ai ONB: Sidonia Nica, Cristina Eremia, Hector Lopez, Vicenţiu Ţăranu sau James Lee.

"Carmen", o poveste plină de pasiune, în ritmuri de castaniete

De asemenea, duminică, de la 18.30, la Opera Naţională Bucureşti va fi prezentat spectacolul-eveniment "Carmen", de Bizet, o poveste plină de pasiune, în ritmuri aprinse de coridă şi castaniete. Protagonista va fi interpretată de mezzosoprana Florentina Onică, din distribuţie făcând parte şi Cristian Mogoşan, Iordache Basalic, Liviu Indricău sau Valentin Racoveanu.

Solistă a Operei Naţionale din Iaşi, mezzosoprana Florentina Onică a colaborat cu prestigioase instituţii culturale din România, precum Opera Naţională Bucureşti, Societatea Română de Radiodifuziune, UNITER, Teatrul Naţional Bucureşti sau Filarmonica de Stat "Transilvania" Cluj. De-a lungul carierei a colaborat cu dirijori importanţi, ca Mark Mast, Olivier Grangean, David Crescenzi, Tiberiu Soare, Horia Andreescu, Adrian Morar, Cristian Oroşanu. Artista a susţinut turnee în Germania, Elveţia, Franţa sau Italia.

Repertoriul mezzosopranei include roluri importante, precum Carmen din opera omonimă, de Bizet, Rosina din "Bărbierul din Sevilla", de Giacomo Rossini, Fenena din "Nabucco", Maddalena din "Rigoletto", de G. Verdi, şi Iocasta din "Oedipe" de George Enescu.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite