Băi în laptele care urma să fie îmbuteliat, ilustrate în expoziţia „Nepasteurizat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Picturile realizate de Ilinca Marinescu pentru expoziţia „Nepasteurizat“ vor fi vernisate mâine, 14 februarie, la Galeria Posibilă. Lucrările înfăţişează un ritual de îmbăiere în lapte, precum şi procesul de îmbuteliere al laptelui, într-o expoziţie care va putea fi vizitată pe 14, 15 şi 16 februarie de la 15.00 la 20.00.

„«Nepasteurizat» se bazează pe un mit urban comunist existent în memoria colectivă a românilor. Directoarea unei fabrici de lapte este surprinsă îmbăindu-se în cuvele pline cu lapte care urma să fie îmbuteliat şi dat spre vânzare alimentarelor în faţa cărora se formau cozi interminabile. Proiectul este o documentare imaginară a acestui eveniment, atenţia îndreptându-se nu numai asupra actului îmbăierii în lapte, dar şi asupra procesului tehnologic de îmbuteliere si sterilizare a sticlelor, care presupune eliminarea erorii umane, oferind siguranţa respectării unor norme de igienă în producţie“. Aşa argumentează artista Ilinca Marinescu expoziţia de la Galeria Posibilă. 

image

Artista a completat că „secvenţele transpuse în lucrări nu urmăresc un anume fir narativ, ele sunt prezente ca fragmente de informaţie care circulă “pe sub mână”, din gură în gură, ca zvonuri, fiecare cunoscând o parte de poveste. In ciuda existenţei acestui eveniment în memoria colectivă, nu există documente care să ateste existenţa reală a acestuia“. 

Ilinca Marinescu, născută în 1991 la Bucureşti, este absolventă, în 2013, a Universităţii Nationale de Arte Bucureşti, Facultatea de Arte Plastice, Secţia Pictură. În 2009, a urmat un stagiu de vară la École Nationale Supérieure des Beaux-Arts de Paris, iar în 2012, cu lucrări de pictură din seria Lezat, a fost prezentă într-o expoziţie de grup la galeria LARÉ FINE ART din Berlin. Expoziţia de la Galeria Posibilă reprezintă lucrarea de licenţă a artistei Ilinca Marinescu.

Galeria Posibilă a pornit la drum în 2003, sub coordonarea lui Matei Cȃlţia. Au expus şi au publicat la Galeria Posibilă artişti precum: Ştefan Cȃlţia, Roman Tolici, Nicu Ilfoveanu, Dan Perjovschi, Ion Dumitriu, Matei Bejenaru, Florin Ciulache, Iuliana Vîlsan, Irina Botea, Gili Mocanu, Bogdan Bordeianu, Dragoş Lumpan, Ana Wagner, Lucian Bran. 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite