Artificiile au luminat cerul, în închiderea Festivalului de Teatru din Cetatea Thaliei de la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Artificiile au luminat cerul, în miez de noapte, în ultima zi a Festivalului de Teatru de la Sibiu  FOTOGRAFII: Cristian Cojocaru
Artificiile au luminat cerul, în miez de noapte, în ultima zi a Festivalului de Teatru de la Sibiu  FOTOGRAFII: Cristian Cojocaru

Duminică, 18 iunie, este ziua care a marcat finalul ediţiei a XXIV-a a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu,desfăşurat timp de 10 zile în oraşul de pe Cibin.

Secţiunea de circ contemporan a fost, cu siguranţă, una dintre cele mai urmărite ale acestui an, iar reprezentaţiile de dans contemporan au fost susţinute cu casa închisă. Teatrul clasic şi modern s-a îmbinat, în preferinţele spectatorilor, cu spectacolele itinerante de pe străzile Sibiului, opinia unanimă a publicului fiind că FITS 2017 a fost o ediţie cu adevărat memorabilă.

Ultima zi de festival a readus cer senin la Sibiu odată cu începerea reprezentaţiilor de stradă, mii de oameni călătorind din centrul oraşului înspre lumile imaginate de artiştii invitaţi. Şi în sălile de spectacole publicul a avut parte de un festin teatral, „Naharin`s Virus”, „Faust”, „Ritualul tobelor coreene” sau „Iliada” aflându-se printre alegerile celor care au preferat reprezentaţiile de interior.

circ la FITS

FOTO: Dragoş Dumitru

Kadebostany, trupa elveţiană cu propria identitate stilistică vizuală, a susţinut un concert în Piaţa Mare din Sibiu, imediat după spectacolul itinerant „Fantastica lume a insectelor gigant”, în prezenţa câtorva mii de oameni veniţi să se bucure de frumuseţea muzicii live.

FITS 2017 s-a încheiat, ca de obicei, cu un intens foc de artificii, oferit de organizatori tuturor celor care au asistat în aceste zile la bucuria de a primi iubire dăruită prin intermediul artelor spectacolului. Ziarul Orizontal, scris cu iubire de Dan Perjovschi, a fost loc de întâlnire pentru toţi cei care au dorit să audă concluziile celei de-a XXIV-a ediţii a FITS, împărtăşite de Preşedintele festivalului, Constantin Chiriac.

constantin chiriac FITS

„Am fost foarte norocoşi în acest an, niciun spectacol n-a fost anulat din cauza vremii, chiar dacă peste tot în ţară s-au anunţat furtuni puternice.

V-am oferit şi vă oferim în continuare visurile noastre şi mulţumesc din inimă celor care au făcut ca acest festival să se întâmple. Mulţumesc minunatei noastre echipe şi acestui oraş care este atât de mândru de festival. Mulţumesc şi voluntarilor şi părinţilor lor care au înţeles că e nevoie de implicare pentru a creşte frumos pe mai departe. Cred că e important ca tot ceea ce facem aici să fie multiplicat şi adaptat la nevoile fiecărei comunităţi. Vă mulţumesc şi vouă, jurnaliştilor care staţi cu microfoanele întinse şi ne sprijiniţi în dorinţa noastră de a transmite bucuria şi emoţia de aici, de la Sibiu.”
CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite