Andrea Bocelli i-a transmis Angelei Gheorghiu un mesaj de 1 Decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tenorul italian Andrea Bocelli a transmis, prin intermediul Angelei Gheorghiu, un mesaj românilor, de 1 Decembrie, precizând că îmbrăţişează întregul popor pe care îl reprezintă soprana, pe care o consideră a fi "mândria României".

"Dragă Angela, draga mea prietenă, este impresionant câtă inspiraţie poate avea o aniversare, câtă mândrie de a aparţine unui loc poate aduce, câtă încredere, câtă speranţă poate da. Fiindu-mi imposibil să mă adresez tuturor fraţilor noştri români, în această zi de sărbătoare, m-am gândit să-ţi transmit ţie urările, tu fiind mândria României: în cinstea ta, draga mea Angela, ambasador al artei şi frumuseţii, care porţi în inimă frumoasa ta ţară, pretutindeni în lume. Îmbrăţişarea mea nu este de data aceasta doar pentru colega mea minunată, dar şi pentru întreg poporul pe care îl reprezinţi", spune tenorul italian Andrea Bocelli în mesajul transmis Angelei Gheorghiu, care a fost publicat pe contul oficial de Facebook al sopranei române.

În 2013, Andrea Bocelli a susţinut un concert extraordinar la Bucureşti, în care Angela Gheorghiu a fost invitată specială. Angela Gheorghiu şi Andrea Bocelli au mai concertat împreună în 2009, la Colosseumul din Roma, în cadrul unui eveniment caritabil.

Andrea Bocelli, unul dintre cei mai îndrăgiţi şi mai cunoscuţi tenori la nivel internaţional, s-a născut pe 22 septembrie 1958, în Lajatico, într-o familie de fermieri. La vârsta de 6 ani începe să ia lecţii de pian, flaut şi saxofon. Din nefericire copilăria sa a fost marcată de un eveniment nefericit. Născut cu glaucom grav, artistul orbeşte total la doar 12 ani, în urma unui accident survenit în timpul unui meci de fotbal. La scurt timp după accident, el câştigă prima sa competiţie muzicală, Margherita d'Oro in Viareggio, cu melodia "O sole mio". Cariera sa îşi are debutul la Festivalul San Remo, în 1994, la secţiunea dedicată debutanţilor, unde câştigă cu melodia "Calmo della Sera". Imediat după festival, Bocelli lansează primul său album, ce poartă titlul melodiei câştigătoare.

Recunoaşterea internaţională vine în 1996, odată cu lansarea melodiei "Con te Partiro", care ulterior va fi rescrisă pentru a fi cântată în duet cu Sarah Brightman şi redenumită "Time to Say Goodbye", piesă ascultată în toate colţurile lumii. Albumul intitulat "Romanza", ce cuprinde melodia pe care milioane de fani voiau să o asculte la infinit, a depăşit toate recordurile de vânzări.

În 1997 îşi face debutul şi în operă, interpretând cu succes părţi din "Madame Butterfly" şi "Tosca".

Deşi iubeşte muzica, iniţial Andrea Bocelli s-a pregătit pentru o carieră de avocat. El a obţinut titlul de doctor în avocatură şi chiar a lucrat o perioadă ca avocat la curtea de justiţie din Pisa. De-a lungul timpului, cu fiecare concert susţinut, reacţiile oamenilor din public l-au convins că adevărata sa menire este de a încânta şi emoţiona oamenii prin melodiile pe care le interpretează cu atâta pasiune.

angela gheorghiu

Angela Gheorghiu este un superstar al operei internaţionale. S-a născut la Adjud şi încă din copilărie a fost clar că destinul său este muzica. A absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, unde a cunoscut-o pe Mia Barbu. Angela Gheorghiu şi-a făcut debutul internaţional în 1992, la Royal Opera House Covent Garden, în "La Bohème", la Metropolitan Opera din New York şi la Opera de Stat din Viena. La Royal Opera House Covent Garden a cântat pentru prima dată în mult aclamata "La Traviata", în 1994, când BBC a difuzat această operă. "S-a născut o stea", remarca presa, în acea perioadă.

De atunci, Angela Gheorghiu a cântat în toate marile opere din lume, la New York, Philadelphia, Londra, Paris, Salzburg, Berlin,Tokyo, Roma, Seul, Veneţia, Atena, Monte Carlo, Chicago, Sao Paolo, Los Angeles, Lisabona, Valencia, Palermo, Amsterdam, Kuala Lumpur, Zürich, Vienna, Salzburg şi multe altele. Pentru cariera ei strălucită, Angela Gheorghiu a primit mai multe distincţii printre care "La Medaille Vermeille de la Ville de Paris", titlurile de Ofiţer al Ordinului Artelor şi Literelor, dar şi de Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor acordate de către Ministerul Francez al Culturii, respectiv de către autorităţile ţării sale natale.

CulturăPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite