"Ana" lui Alexa Visarion, din 12 decembrie în cinematografe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regizorul Alexa Visarion revine cu un nou lungmetraj, care va avea premiera pe 12 decembrie. “Ana” este inspirat din traseul prin care regizorul a încercat obsesiv să ecranizeze mitul Meşterului Manole.

Din distribuţia filmului fac parte: Răzvan Vasilescu, Mircea Albulescu, Dorina Lazăr, Dorel Vişan, dar şi actori aflaţi la debut, precum tanăra actriţă Cristina Drăghici. Imaginea este semnată de Patru Păunescu, iar muzica de Mircea Florian.

Filmul prezintă povestea unui bărbat în pragul batrâneţii, a unei tinere ajunsă printr-o întâmplare o nefericită prostituată în Italia şi a unui adolescent, încercaţi de viaţă. Cei trei reuşesc să comunice, susţinuţi în dialogul lor de legenda “Meşterului Manole“.

image

Realitatea şi ficţiunea construiesc o stare specială în care trecutul, prezentul şi viitorul le invadează simultan existenţa. Într-un loc al aşteptării, pe malul unui lacul încă nepângărit de oameni, cei trei îşi intersectează amintirile în tensiunea grotescă a prezentului. Erotismul şi poetica acestui film sugerează stresant şi periculos lipsa de şansă a trei generaţii. 

Alexa Visarion este regizor şi scenarist de teatru şi film. A regizat filmele, "Înainte de tăcere", “Înghiţitorul de săbii”, "Năpasta”,  "Punct şi de la capăt", "Vinovatul" şi "Luna verde". A primit numeroase premii, printre care Premiul Academiei Române, acordat de pentru întreaga creaţie teatrală şi cinematografică, şi al Premiul UNITER pentru întreaga activitate artistică.

Lungmetrajul "Ana" va fi proiectat pe marile ecrane din 12 decembrie.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite