Actriţa Rodica Lazăr are un nou „Orizont“, la Adevărul Live, de la ora 13.00

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rodica Lazăr, o actriţă tot mai solicitată în filmele româneşti        FOTO: Eduard Enea
Rodica Lazăr, o actriţă tot mai solicitată în filmele româneşti        FOTO: Eduard Enea

Una dintre cele mai în vogă actriţe de film din România, Rodica Lazăr, a fost distribuită în cea mai recentă producţie a regizorului Marian Crişan, „Orizont“, un thriller 100% românesc, care urmează să fie lansat pe marile ecrane din România pe 12 februarie.

INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul LIVE

Rodica Lazăr, cunoscută pentru roluri în filme precum "Moartea domnului Lăzărescu", "Principii de viaţă", "Live" sau "Ramona", este tot mai solicitată de regizorii români, fiind apreciată de critica de specialitate pentru apariţiile sale în producţii de succes. 

Thrillerul românesc „Orizont“, de Marian Crişan, cu András Hatházi şi Rodica Lazăr în distribuţie, se bucură de aprecierea publicaţiilor internaţionale, după ce a avut premiera mondială la Tallin Black Nights Film Festival, în noiembrie.

„Orizont“ spune povestea lui Lucian (András Hatházi) şi a lui Andrei (Rodica Lazăr), soţ şi soţie, care, încercând să îşi găsească „norocul“, preiau în administrare o cabană pierdută undeva în Munţii Apuseni. Lucrurile par să meargă bine până când Lucian realizează că tot ce se întâmplă pe munte şi la cabană este controlat de Zoli (Bogdan Zsolt), un cap al mafiei tăierilor ilegale de păduri. Din distribuţie mai fac parte Emilian Oprea, Maria Seleş, Ioan Paraschiv, Valeriu Andriuţă, Elena Purea.

„Cu un scenariu inspirat de nuvela «Moara cu Noroc», de Ioan Slavici, «Orizont» nu îşi doreşte să fie o ecranizare fidelă a textului, ci o adaptare modernă a intrigii care este adusă în România de azi. Filmul îşi propune, mai degrabă, rediscutarea temelor principale ale nuvelei într-o stilistică diferită de cea din ecranizarea clasică căruia îi aduce un omagiu cinematografic“, declară regizorul Marian Crişan.

„Filmul e construit pe intriga originală, clădind tensiunea în jurul lui Lucian, un tată şi un soţ care ajunge la extreme pentru a-şi proteja familia“, adaugă Marian Crişan.

Imaginea este semnată de Oleg Mutu, montajul a fost realizat de Tudor Pojoni, scenografia, de Simona Pădureţu, iar Alexandra Alma Ungureanu a fost responsabilă de costume. „Orizont“ este produs de Solar Indie Juction, Mandragora Movies şi Rova Film, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.

Actriţa Rodica Lazăr se va afla în studioul Adevărul Live, de la ora 13.00, cu poveşti din culisele "Orizontului".

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite